Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zakup na allegro i zwrot, a sprzedający nie chce zwrócić kasy

Polecane posty

Gość gość

Kupowałam na allegro część do auta,okazało się ze to nie pasuje i odeslalam sprzedającemu,oczywiście wcześniej zadzwoniłam,ze odsyłam,nie ma sprawy podał mi adres do zwrotu.minął mc i cisza,zadzwoniłam,upomnialam się a on mi mówi,ze nie odda kasy bo nie dołączył am paragonu.Paragon na sto procent zalaczylam razem z wypelnionym drukiem zwrotu.Co mam zrobic teraz zeby oddał mi kasę? Jest to kwota 150zł.

Gość gość
Ktoś podpowie?

Gość gość
Trzeba było kopię paragonu wysłać, albo przynajmniej sobie zostawić... zgłoś sprawę do allegro. Masz potwierdzenie nadania przesyłki?

Gość gość
No nie pomyślałam żeby paragon na ksero zrobic i zostawić sobie... Ale on twierdzi że w paczce go nie było.A wkladalam przecież w torebce strunowej z innymi papierami i tak myślę ,ze musiałabym chyba film nagrać jak wkładam te wszystkie rzeczy,zaklejam koperte Mam oczywiście potwierdzenie nadania. Ale on twierdzi ze paragonu nie ma i kasy nie odda.

Gość gość
Nie musi być paragonu. Powiedz że wystarczy dowód że kupiłaś, zgodnie z polskim prawem - i załącz screena z aukcji na której kupiłaś. Może se wydrukowac kopię paragonu albo faktury - sam.

Gość gość
Napisałaś oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorcy? Masz na to 14 dni od odebrania towaru. Jeśli nie napisałaś, to napisz - możesz wysłać mejlem. W necie znajdziesz wzory.

Gość gość
Wypelnilam druk który był w paczce razem z przesyłką o odstąpieniu od umowy i wraz z paragonem go odeslalam.

Gość gość
Napisałam też do allegro.Czy oni mogą jakoś pomóc?