Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie Rafael

Polecane posty

Gość gość

Kolezanka z LO nazwala tak syna urodzonego za granica. Potem wrocila do PL do malego miasta. Co myslicie o tym imieniu?

Gość gość
Normalne, klasyczne, proste. Lepsze niz Alanki czy Dzesiczki

Gość gość
Piekne

Gość gość
Mama autorki pracowała w PGR w latach '70 -'80 XX wieku i autorka tego imienia mieszkała (i mieszka) w czworakach po-PGR-owskich. Rafael - katastrofa !!!

Gość gość
jeśli miała zostać za granicą to nie dziwię się, że nadała Rafael a nie Rafał, być może Rafał też na niego mówi.. poza tym imię ładne i nieudziwnione, widzę że szukasz problemu na siłę

Gość gość
no takie raczej miękkie, mało męskie

Gość gość
Ale nie została,a wrocila.Wiem,że mąż ja źle traktował,więc wrocila z maluchem do Polski.Mogłaby teraz spolszczyc imię,bo dzieci bywają okrutne

Gość gość
Mówiła,że zmieniać imienia nie zamierzaa,bo sasiedzi,rodzina,znajomi i ona sama mówią Rafalku,Rafciu, a jak coś przeskrobie to Rafał.Poza tym chciałaby kiedyś wyjehac,ale na razie Noe ma jak.Mąż ponoć ja dosłownie wyrzucił i Noe ma do czego

Gdyby miał na imię np. Kevin albo Steven, to ciężko by to było spolszczyć, ale skoro i tak wszyscy mówią Rafał, to chyba nie ma problemu

Gość gość
no i co ty masz za problem? wróciła do Polski a ty się rzucasz, że imię niespolszczone, być może za rok wyjedzie i co znowu ma zmienić imię, bo tobie się nie podoba?? mąż ją wyrzucił zamiast jej pomóc albo przynajmniej współczuć to ty się o imię czepiasz, które dla Polaka trudne nie jest, ona ma chyba inne problemy niż zmiana imienia.. znam tez osoby, które mają napisane w dowodzie np. Patrick, chociaż urodziły się w pl i tu mieszkają, nikt ich się nie czepiał, że mają inną pisownię (nazwisko też mają niemieckie więc źle to nie wygląda), a wymawia się normalnie Patryk.. przykro mi że tacy ograniczeni ludzie istnieją

Gość gość
no i co ty masz za problem? wróciła do Polski a ty się rzucasz, że imię niespolszczone, być może za rok wyjedzie i co znowu ma zmienić imię, bo tobie się nie podoba?? mąż ją wyrzucił zamiast jej pomóc albo przynajmniej współczuć to ty się o imię czepiasz, które dla Polaka trudne nie jest, ona ma chyba inne problemy niż zmiana imienia.. znam tez osoby, które mają napisane w dowodzie np. Patrick, chociaż urodziły się w pl i tu mieszkają, nikt ich się nie czepiał, że mają inną pisownię (nazwisko też mają niemieckie więc źle to nie wygląda), a wymawia się normalnie Patryk.. przykro mi że tacy ograniczeni ludzie istnieją

Gość gość
dzieci okrutne? to nie Jessica, wg mnie w tym imieniu nie ma nic śmiesznego i nic do czego dzieci mogłyby się przyczepić? co powiedzą Rafaello? na Rafałów też tak mowią, idź kobieto do pracy lepiej bo widzę że nie masz co z wolnym czasem robić

Gość gość
Na polskie warunki dość wyszukane, ale to rzecz gustu.

Mnie się podoba, mam kolegę o takim imieniu. On już się z nim dawno oswoił, ale mówił, że jak chodził do podstawówki, to nie obyło się bez zgryźliwych komentarzy w jego kierunku. Ja myślę, że lepiej mieć takie imię niż jakieś bardzo pospolite ;)

Gość gość
Zbyt biblijne i jakieś takie nijakie. Może zagranicą jest bardziej popularne, ale jakby mnie tak matka w Polsce nazwała, to bym się znajomym przedstawiała Rafał i nikt, kto nie widział mojego dowodu, nie wiedziałby, jak mam na imię. Miałam taką znajomą, co miała na imię Michalina, ale przez kilka lat znajomości myślałam, że ma Maria. bo tak się przedstawiała.

Gość gość
Ladne

Gość gość
moze Rafalala jak juz wymyslac p*****ly to na calego , a co!