Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezinteresowaność

Polecane posty

Gość gość

czy istnieje?

Gość gość
Nie istnieje. Nawet jeśli fizycznie niczego nie chcemy za pomoc, to np zależy nam żeby dana osoba nas lubiła, szanowała, uważała za pomocną. Z kolei pomoc obcym często ma charakter próby nakarmienia własnego sumienia

Gość gość
09.49 czesto rodzice mysla o ipiece na starosc

Gość gość
Isnieje. Jeśli kogoś kochasz, to zrobisz dla niego wszystko, nie oczekując nic w zamian. Mówię o miłości dojrzalej

Gość gość
bo mocni rodzice co robią?

Gość gość
Ja czesto robie cos bezinteresownie dla innych jesli uwazam, ze jest to sprawiedliwe, tylko po to zeby swiat byl lepszym miejscem dla jednej osoby chociazby :P ale nie jestem kretynka i nie daje sie wykorzystywac.

Gość gość
To biegun roszczeniowosci. Jest tyle po drodze...Czy jeżeli komuś pomogę w potrzebie, choćby staruszce w przejściu przez ulicę, to od razu poprawiam sobie ego? Nic podobnego, robię to wręcz z automatu, bo zauważam dookoła innych ludzi. Świat nie kręci się wokół mnie. Pomoc anonimowa to dzielenie się z innymi tym, czego mamy w nadmiarze, za dużo.

Gość Alisssa
Mamuski bardzo czesto maja dzieci dla "szpanu". Serio. Nikt jej nie chcial i afiszuje sie z tym dzieckiem dogaduje innym ze bezplodni bo oni nie chca. Znam taka. Nikt jej nie chcial w polsce znalazla anglika. Ma bzika na punkcie dzieci. Wszedzie sie nimi popisuje. Jej facet normalny. Mnostwo kobiet ktorym czegos brak szpaunuja dziecmi. Nie wiem czy faceci tez. Moze nie az tak. W kazdym razie posiadanie dziecka (jak jakiejs rzeczy, nowego auta, drogich wakacji) jest dla tych ograniczonych kobiet czyms co czyni je lepszymi. Cale zycie probuja lapac jakiegos gacha i zmusic do slubu i bejbika. Takze to na pewno nie jest bezinteresowne. Zapewniaja sobie prestiz wsrod takich samych ograniczonych bab.

Gość Alisssa
Bylam naprawde brzydka jako nastolatka. ZADEN nie chcial ze mna rozmawiac. Ani mi pomoc w niczym. Nawet nie pomyslalam ze kobietom sie pomaga. . Do czasu az poprawilam sie z wygladu. Wtedy lepsze traktowanie, "bezinteresowna" pomoc. W blahych sprawach choc nie tylko. Jako brzydka moglam o tym pomarzyc. Nie wierze w cos takiego jak ludzka dobroc i bezinteresownosc. Bezinteresownym to mozna byc ale do osoby od ktorej nie mozemy nic dostac. Np ani seksu ani prestizu, lepszego statusu dzieki tej osobie. Np dla starszej kobiety, dla obcego tej samej plci.

Gość gość
Bezinteresowanosc..........? Co to jest?

Gość gość
bezeinteresownosc*