Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyspieszenie porodu w 40tc

Polecane posty

Gość gość

Hej, jak skutecznie wywołać poród naturalnymi sposobami? Termin minął wczoraj, a tu nic;/ w piątek mam się stawić do szpitala a nie chce leżeć tam długo. Pomocy!!

Gość gość
czemu tak szybko do szpitala? kładą raczej tydzień po terminie, co do przyspieszenia to krąży mit 3xS czyli spacery, seks i schody, ale guzik działa, póki dziecko nie jest gotowe i nie da sygnału to nic nie zdziałasz, ja od kilku dni chodzę z rozwarciem, co 2 dni badana ginekologicznie słyszę, że poród już tuż tuż, a jestem 2 dni po terminie

Podobno jeszcze herbata z liścia maliny pomaga. No ale co organizm to inna reakcja. Dużo ruchu przede wszystkim. Może zrób ręcznie pranie

Gość gość
A mnie naturalne metody pomogły na... odejście wód plodowych. A później 21 godzin wywoływania porodu oksytocyna. Dziękuję bardzo. Drugi raz bym nic nie kombinowala...

Jednym ze sposobów wywołania porodu jest przebicie pęcherza płodowego aby wywołać skurcze. To nie wina wysiłku, że wody odeszły, a akcja skurczowa się nie rozwinęła

Gość gość
Herbata z liści malin przyspiesza sam poród ale nie jego termin. No i trzeba ją pić odpowiednio wcześnie. Ja rodziłam 3h.

Gość gość
Pęcherz pęka naturalnie od nacisku dziecka. Mnie pękł bez wspomagania, kiedy wyszłam z kąpieli zrelaksowana, a i tak miałam potem podana oksytocynę, bo miałam pełne rozwarcie w 10 godzin po odejściu wód, a skurcze byle jakie. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.

Niektórym pęka w domu innym podczas parcia, nie ma na to reguły, jednak, w szpitalach zazwyczaj po terminie na wywołanie porodu, przebija się pęcherz i podaje oksy, więc te dwie rzeczy maja ze soba wiele wspólnego, bo odejście wód powinno wywołać poród, a oksy wzmocnić skurcze

Gość gość
chodziło mi o to, że metody naturalne nie miały nic wspólnego z peknieciem pęcherza i podaniem oksytocyny :)