Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko odstawilo pierś, co robić?

Polecane posty

Gość gość

Chcialam karmić nawet do trzech lat, a moja 16 mies. córeczka już nie chce mleka z piersi. Z butelki nigdy nie jadła, w ostateczności sprobuje odciagac, ale wtedy szybko laktacja sie skonczy... nie wiem co robic, wokol tyle syfu i chemii, ze chcialam jak najdluzej naturalnym pokarmem karmic. Mamy przeciwne dlugiego karmienia prosze nie komentowac, chce tylko porady, jesli ktos byl w takiej sytuacji.

Gość gość
Z kubka pic nie umie? Zreszta i tak dietę musiałas rozszerzyc i tak

Gość gość
Ojej ojej

Gość gość
Ojej strasznie. Dziecko umrze z glodu. Jesteś zła matka

Gość gość
córka madrzejsza od mamusi

Gość gość
A Tobie się wydaje, że twój organizm magicznie oddziela chemię, którą sama jesz tak, by w mleku była sama natura?

Gość gość
Przecież karmiące wierzą święcie ze w ich mleku nie ma chemii i paskudztw z jedzenia. Żrą antybiotyki leki i inne świństwa i myślą że nic z tego nie przedostaje się do ich mleka.

Gość gość
Ja nie jestem po żadnej "stronie", ale uważam, że WĄTROBA matki jednak jest zawsze barierą. O jedną więcej niż gdy wprost dziecku podasz jedzenie.

Gość gość
No pewnie to najpierw dajmy naszym matkom zjeść a potem niech da nam dorosłym z piersi.tlumaczenie z dooopy

Gość gość
Mamy przeciwne kp, były proszone o niekomentowanie. Macie problem ze zrozumieniem kilku zdań tekstu pisanego? Zaśmiecacie tylko temat. BTW, chemia jest wszędzie, ale akurat wszystkie mamy kp, które znam, myślą, co jedzą i bardziej zwracają uwagę na to, co ładują do brzucha. Krowy, z których mleka robi się mm, nie mają wyboru i jedzą taką paszę, jaką dostaną. Serio uważacie, że krowy jedzą ekologiczną trawkę bez chemii i może jeszcze opalają brzuszki na łące? Autorko, na pewno Twoje dziecko już je i pije prawie wszystko, więc odciągaj mleko i podawaj mu z kubka. Mój mały też nigdy nie pił z butelki, ale od 6. miesiąca pije z otwartego kubka, który ja trzymam w ręce. Samodzielnie zaczął trzymać kubek 360 i pić z niego, jak miał 9 miesięcy. Ja akurat podaję tak inne napoje, bo mój jeszcze chętnie pije z piersi, ale mleko spokojnie podasz i tak, i tak. Druga rzecz, to może podawaj mleko w innych posiłkach, np. w kaszce. Mój mały co rano je kaszkę na moim odciągniętym mleku i w ten sposób zalicza jedną porcję mleka. Jeśli będziesz odciągała raz dziennie, to z czasem pokarm zaniknie. Karmisz na tyle długo, że chyba wiesz, o co chodzi i jak się laktację pobudza a jak hamuje. Jeśli jesteś przeciwniczką mm, możesz już spokojnie przejść na inne mleka. Odciągaj, ile dasz radę, jeśli chcesz, ale jednocześnie dawaj już dziecku mleko kozie, krowie czy "mleko" roślinne. Jasne, że mleko matki jest najlepsze, też mam zamiar karmić dłużej (na razie 10 miesięcy) nie zważając na docinki ignorantów, ale nic na siłę. W wieku 16 miesięcy nie ma co aż tak się stresować, jeśli dziecko tak wybrało. Przecież nie zabrałaś dziecku piersi, samo odrzuciło, więc luzik.

Gość gość
Autorko: też uważam, że 16 miesięcy to fajny okres. Jeśli dziecko wybrało, że piersi nie chce to znaczy, że psychicznie już tej piersi nie potrzebuje, a to dobrze, bo to kolejny etap rozwoju emocjonalnego. Nic na siłę:) Zaś co do diety: możesz odciągać jak długo dasz radę, możesz podawać mleko kozie, lub właśnie "mleka" pochodzenia roślinnego, dziecku nic nie będzie:)

Gość gość
Idiotka