Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bursztynowe oczy89

Nie pisze... Nie dzwoni...

Polecane posty

Gość bursztynowe oczy89

Oczywiście jak po wielu miesiącach poszukiwań znalazłem osobę, której udało się mnie zaciekawić, to nie odpowiedziała na próbę spotkania. Pocieszcie mnie :(

Gość gość
Rzadko kto jest normalny, najlepiej poznać kogoś na swoim poziomie.Mam 33l i cale życie jestem sama i co, żyję dalej.

Gość gość
Oczywiscie ze kibicuję Polakom od 11 do 22. Towarzyszy mi wiara i nadzieja , ze wyjdziemy przynajmniej z grupy .. Wiara się skończy bo będzie wiedzą , Nadzieja sie wypełni bo będzie rzeczywistością ;) Kibicujmy zatem ,bo warto ;). ..a potem się zobaczy co z trzecią częścią . Czytam m.innymi: 1- zamiast ciągle na cos czekać , zacznij zyć . Właśnie dziś . Jest o wiele później niż Ci sie wydaje . 2-Nie rozliczajmy innych , rozliczajmy siebie . 3. "Łatwiej jest postrac sie , zeby inni byli gorsi , niż zebym ja był lepszy .Bo zamiast motywować ludzi żeby byli lepsi motywuje sie ich do zabiegów żeby byli gorsi . Nie tylko sie nie wspierają , ale wzajemnie niszczą .Ciekawy tekst o współzawodnictwie ...skoro ktoś chce wygrać to po co ma pomagac drugiemu ? Tacy ludzie nie wymieniają się wiedzą i doświadczeniem ..."

Gość gość
Daj sobie spokój i bierz co ci życie pod nogi przynosi. Korzystaj puki jeszcze wstaje :-)

Gość gość
Jak zyć ? Dobre życie kojarzy mi się z tańcem ..Rzeczywistość nieustannie sie zmienia , trzeba zatem podążając za jej ******** /zmianami . Niektórzy interpretują życie jako walkę , ale nie mają większych szans .Zamiast walki , od której sie odchodzi ( nadal tkwię niestety ) można wybrać wspólpracującą aktywność i latem i zimą w powietrzu i pod ziemią ...W tańcu musisz być w ruchu , miękki , elastyczny , jednoczesnie sluchać muzyki i sledzić ruchy otoczenia i partnera , trzymać ramę z kregoslupa i rąk razem wzietych musisz być uważny i tyle ...a będzie OK . ;) Umiejętne zarządzanie zmianą , okolicznościami , miejscem ...;)

Gość gość
Co to znaczy" i pod ziemią"? :-o

Gość gość
Karl Jaspers mówił : są takie chwile w zyciu , kiedy musisz się przycisnąc , są tez takie , w których -jak rzeczywistość Cie przyciska -musisz sobie odpuścić . Najważniejsze , żeby umieć je od siebie odróżnić . I tu ..odwołujemy sie do zyciowej mądrości , doświadczenia ... Roztropności po prostu . Najczęściej sobie odpuszczamy , bo w naszym bądź co bądź luksusowym ,konsumpcyjnym świecie oddzieliliśmy sie od natury . ...jestesmy jak gołębie na krakowskim rynku , ktore juz o nic nie muszą wlaczyć a jest ich coraz wiecej , czekają .. na nic wyjatkowego przyzwyczajone do minimum prozy dnia codziennego , ale takie społeczeństwo sie szybko degeneruje . Czym byłyby jednak zasady bez wyjątków ? ;) ich różnorodności , inności .. tylko ,ze te na pozór otwarte drzwi nadal trzeba wywarzać siłą argumentów .