Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość InieWIEMnic

za mały brzuch jak na 39 tc ? czy dziecko bedzie małe?

Polecane posty

Gość InieWIEMnic

Termin mam na 28 czerwca i od poczatku ciazy obawiam się że mam za mały brzuch być może przez to że w kółko słyszę zdziwienia na temat tego że jestem juz w 9 miesiącu. Przed ciążą wazyłam 46 kg przy wzroście 160 cm także zawsze byłam drobna.. w najszerszym miescu brzucha mam 96 cm. Boję się, że dziecko bedzie malutkie, ostatnie usg miałam w 28 tyg i mała ważyła 800 g czy miesci się to w normie? fakt faktem lekarz stwierdził że dzidzia bedzie mała a nawet bardzo mała ale specjalnie sie tym nie przejął bo powiedział że te 800 g miesci się w normie czy to prawda? im blizej porodu tym bardziej o tym myśle i sie obawiam ze dziecko nawet 2,5 kg nie osiągnie... sama przytyłam juz do 61 kg a ogólne badania usg nie wskazywały na jakies chorobowe zmiany u dziecka czy nieprawidłowości w łożysku czy pepowinie. Co o tym sądzicie?

Gość gość
W mojej rodzinie zawsze rodziły się małe dzieci i zawsze były zdrowe siostra urodziła się o wadze 2, 4kg jej syn 2kg dziś ma 1, 8m ja urodziłam się olbrzymia i ważyłam 3kg a mój syn 2, 9kg i jest bardzo zdolny.

Gość gość
Syn 2,9kg

Gość gość
Odpowiedzi na temat :D a ja urodziłam się ważąc 3 kg i również jestem bardzo zdolna :D

Gość InieWIEMnic
kurcze być może jestem przewrażliwiona;) bo moje dwie siostry już mają 2 i 3 dzieci i każde urodzone z waga powyżej 4 kg, i teraz tylko gadają jakie to moje maleństwo bedzie