Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sklejaliscie kiedys porcelane. Odpadlo mi ucho od filizanki

Polecane posty

Gość gość

Ale mam pecha, wlasnie spadla mi pokrywka od czajniczka na flizanke i odpadlo ucho :( Peklo w 3 miejscach, ale jak teraz wszystko prowizorycznie zlozylam to nie ma ubytkow i mozna byloby skleic. Moje pytania: 1) Czy sklejaliscie kiedys porcelane, szczegolnie taka czesc jak ucho? Czy po sklejeniu szybko odpadlo? Wiadomo, ze to ryzyko, bo mozna sie poparzyc. 2) Jakiego uzyliscie do tego kleju

Gość gość
ktoś cię teraz powinien za broche wytargać porządnie

Gość gość
a nie lepiej kupic nowa filizanke? no zartuje oczywiscie, bo chyba masz wiecej filizanek w domu? mozesz skleic super glue ale moze kiedys odpasc a i klej taki trujacy przeciez jest.

Gość gość
Dzieki za wpisy, mam oczywiscie wiecej filizanek, ale ta jest szczegolna, bo z kompletu, ktory dostalam w prezencie :( Zaryzykuje i skleje i nie bede jej uzywala, ale przynajmniej uspokoje swoje sumienie, ze nawet mam caly komplet ;.)

Gość gość
Stara Kiszewa (niem. Alt Kischau, kaszb. Stôrô Cziszewa) – wieś w Polsce, położona w województwie pomorskim, w południowej części powiatu kościerskiego, leżąca na pograniczu Kaszub i Kociewia, położona nad rzeką Wierzycą, w gminie Stara Kiszewa przy drodze wojewódzkiej nr 214. W latach 1975-1998 miejscowość położona była w województwie gdańskim. Siedziba władz gminy Stara Kiszewa.

Gość gość
Mozna skleic. Kleje na ogol sa dobre, wybierz specjalny do porcelany, a nie kropelke czy inny "do wszystkiego". Jesli jestes z Warszawy to przy placu Grzybowskim byl (nie wiem czy jeszcze jest) zaklad, gdzie nie tylko sklejaja procelane ale robia to tak zeby nie bylo widac ze jest klejona. Nie wiem ile za to kasuja, zapytaj.

Gość gość
nie jestem z Warszawy ale plac Grzybowski znam.strasznie sie tam nachlalam kiedys:O

Gość gość
Gosciu 20:25 dziekuje za rade ;.), szukam teraz specjalnego kleju do porcelany i mam nadzieje ze sie uda ;.)

Gość gość
Ja już bym tego nie sklejała ale zrobisz jak uważasz. I tak już do użytku za bardzo nie będzie się nadawać, uszko może już tak nie trzymać dobrze. Ale jeśli bardzo by mi się ta filiżanka podobała i miałabym do niej sentyment to po prostu poszukałabym na allegro albo w innym sklepie takiej samej i sobie ja kupiła.