Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

macierzyński w Anglii

Polecane posty

Gość gość

Witam Kiedy najwcześniej mogę iść na macierzyński? Czytałam gdzieś ze juz od 25 tc. Ale to nie potwierdzone informacje. Jestem w 13 tc i mam dosyć swojej pracy. Ciąża mnie bardzo osłabia jestem zmęczona i w pracy po prostu nie wyrabiam.

Gość gość
biedactwo ! następna roszczeniowa dzidzia ! ciąża to nie choroba laluniu !!

Gość gość
w 25 tyg pogrzalo cie,pracuje sie do dwoch tygodni przed porodem .Im wczesniej wezmiesz tym krotszy masz macezynski,bo to tylko 9m od momontu kiedy bierzesz ten macierzynski.Mozesz brac chorobowe,ale zato placa grosze a potem maciezynski wyliczaja z ostatnich wyplat.Jesli masz placone wczesniej chorobowe to z tej sumy obliczaja maciezynski czyli wychodzi doslowni pare funtow.TO NIE POLSKA :) jak nie zalezy ci na kasie i nie chcesz wracac do pracy mozesz brac chorobowe,

Gość gość
To wszystko nie tak. Jak zwykle zle oceniacie ludzi. Pracuje tu już 10 lat nawet nie wiem jak jest w Polsce weź ten argument i tak do mnie nie trafia. To moja 3 Ciąża prowadzona tutaj. Pierwsza straciłam w drugiej pracowałam do 35 tc. Więc teoria na 2 tygodnie przed porodem odpada. Ale to była inna ciąża wiadomo każda jest inna. Teraz mam 2 latka w domu i pracuje na pełen etat fizycznie. I nie mam siły na nic. Nawet wejście po schodach to dla mnie wyczyn. Za tydzień mam spotkanie z lekazem poloznikiem w szpitalu podejrzewają problemy z tarczyca. Zapytam co moze to anemia ? Sama nie wiem. Położną mowi ze to norma. Ale ja wiem że nie jest czuje to. Co do zwolnienia to na nie nie pójdę. Ciąża niby wzorowa. Nie licząc tarczycy. Ale to się jeszcze okaże.

Gość gość
Wydaje mi się ze w tym roku jest to od 26 tc. Bo w poprzednich latach to było od 29. W życiu nie słyszałam nic ze w 38 tc. Nie wiem skąd taka teoria.