Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stwierdzenie nieważności ślubu koscielnego

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem na etapie stwierdzenia nieważności slubu koscielnego...moje dokumenty są juz ubiegłych na stole.Nie dostałam pisma aby się z nimi spotkać ponieważ powiedzieli ze ""te dokumenty co mają niech tak zostaną""? ?? Czy ktoś z wam mial taka sytuacje i cz to dobrze czy źle?

Gość gość
Jaki podaleś powód do unieważnienia ślubu kościelnego

Gość baron pancerny
Moja znajoma otrzymala takie stwierdzenie niewaznosci sakramentu malzenstwa. Ale to bylo dawno, nie wiem jak jest teraz. Wtedy powolywala sie, ze w momencie zawierania malzenstwa byla niedojrzala i nie wiedziala co robi mimo pelnoletnosci. Udalo sie. Dostala. Opowiadala, ze miala badanie u psychologa. Tyle wiem.

Gość gość
Po co Ci unieważnienie ślubu kościelnego, skoro przed Bogiem i tak jesteście małżeństwem, no chyba, że któreś wyciągnie nogi to wówczas już nie:P

Gość gość
9.49 no właśnie tak jest jakby nie było

Gość gość
Unieważnienie Ślubu Kościelnego to zerwanie małżeństwa zawartego przed Bogiem, wtedy taki związek jest według Prawa Kanonicznego jest traktowany jakby go nie było. Przed Bogiem ten rozwód też jest ważny, bo Jezus Chrystus dał prawo do dostosowywania naszej wiary dzięki papieżom i synodom, aby dostosowywać się do czasów w jakich żyjemy. Inaczej do tej pory było by "umysłowe średniowiecze" w Kościele Katolickim tak jak to mają radykaliści islamscy. x Moja nauczycielka z liceum rozwiodła się z mężem, bo cała jego rodzina zataiła fakt, że jest chory psychicznie. Jej piekło zaczęło się jak pojawiły się dzieci na świecie. Rozwód trwał 3 lata i jako nasza wychowawczyni przez te 3 lata miała w nas wsparcie i od razu po unieważnieniu małżeństwa podzieliła się z nami tą dla jej rodziny radosną informacją. Po 2 latach wyszła za mąż za swojego partnera.

Gość gość
w*********j him ty tępa szmato z tym katolickim bełkotem do kościoła !!! P********a gnido, myślisz, że nie wiem, że to twój temat ?? rzyg:O

Gość gość
Powód z mojej strony niedojrzalosc emocjonalna gdyż miałam 18 lat ponieważ tym ślubem chciałam uciec z domu a od strony mojego byłego męża brak chęci posiadania potomstwa nasze malzenstwo trwało 7 lat.Myślicie źr masz szansę dostać to unieważnienie? ??

Gość gośćlukrecja
To moze wtstarczy,zeby maz przyznal sie np.ze nie chcial dzieci,tylko przed oltarzem klamal

Gość gość
Ale to mąż chce dzieci, a ja nie, bo brzydze sie jego siusiaka