Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z ojcem bałaganiarzem

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z ojcem, który strasznie lubi zbierać wszelkie przedmioty śrubki,blaszki i masę innych pierdół, dla niego wszystko się kiedyś przyda. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt że te wszystkie swoje narzędzia i masę innych niepotrzebnych przedmiotów składuje w każdym kącie mieszkania. Mało mu było ogromnej szafy przesuwnej, pół balkonu również jest zagracona to wszystko powoduje nieład i nieporządek w mieszkaniu nie wiem jak mam na niego wpłynąć???

Gość gość
Tatuś dziadzieje.

Gość gość
Oj żeby tylko dziadzieje, on zawsze był niedbały nie zważał na porządek dookoła siebie ale teraz to już przechodzi samego siebie ja rozumiem że ktoś lubuje się w kolekcjonowaniu pierdół, ale wszystko ma swoje granice prawda. Nie się to nie przekłada na wizerunek domu.

Gość gość
Ja też miałem takiego tatę. Zbierał wszystko nawet kartoniki po jajkach. To choroba starości i z tego się już nie wyleczy. Kiedyś się to skończy, ale na razie nic nie zrobisz. I to bywa dziedziczne.

Gość gość
Ja naprawdę nie mam nic przeciwko zbieraniu różnych rzeczy ale nie kosztem porządku i ogólnej estetyki mieszkania. Mój co prawda kartoników po jajkach nie zbiera a przynajmniej jeszcze nie ale wiadereczka po twarogu słoiki kawałki drewna tak:-(