Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmk33

bezwodzie

Polecane posty

Lekarz zrobił usg waży ok 479 gr Żyje dzidzia , sam lekarz nie wie jak sobie radzi w tak extremalnych warunkach :-( a krew może być z łożyska ale będą robić dokładne badania po wizycie ...

Gość gość
Mocno trzymam kciuki za Was. :(

Gość mmk33
Anja1976 i co tam u ciebie?

Gość anja1979
Urodziłam wczoraj córeczkę, ważyła 600 gr stan stabilny 2 punkty ... w nocy stan bardzo się pogorszył ...rano 3 godz się z nią żegnalam, zmarła o godz 10.38 .... byka taka śliczna :-( Dziękuję Wam dziewczyny za kciuki i pozytywne myśli i modlitwy !!!

Gość gość
przytulam cie mocno.nie znam cie a nawet jakbym cie spotkała w realu to bym cie mocno przytuliła. dużo siły, nie robie tego często ale pomodle się dzisiaj za was.

Gość gość
Boze tak mi przykro.....tez zmarl mi synek wczesniak....wiem co czujesz.

Gość gość
Przykro mi bardzo....nie wiem czy będziesz jeszcze kiedykolwiek próbowała, ale życzę Ci szczęśliwego rozwiązania.

Gość gość
Dobrze,ze moglas sie z Nia pozegnac,z doswiadczenia wiem ze to wazne....ze mialyscie wspolny czas,ze malutka wiedziala,ze nie jest sama. Teraz przed Toba pogrzeb i trudny czas swiat. Wspolczuje z calego serca bo sama to przeszlam.

Gość gość
Bardzo Ci współczuję ogromnie mi przykro. ....życzę ci wszystkiego dobrego by los się jeszcze odmienil.

Gość gość
Anja bardzo bardzo Ci współczuję. Trzymałam mocno kciuki i miałam nadzieję nawet po po przeczytaniu "stan stabilny " dalej już mnie zamurowalo. Mam nadzieję że znajdziesz ukojenie i spokój ducha. Trzymaj się. Przytulam mocno.

Gość mmk33
Anja1976 Bardzo Ci współczuje, trzymaj sie na ile to jest możliwe.

Gość gość
Pilne.Szukam kontaktu z kims kto mial bezwodzie od 20 tc.Jakie dzialania podejmowali lekarze i czy one przyniosly pozytywny skutek.Corka lezy juz drugi tydzien w szpitalu a lekarze mowia tylko,ze ma lezec i czekac.

Gość gość
tu autorka, ja miałam i jak pani czytała to wie jak to sie skonczyło. jak jest bezwodzie to jest zle, a czy podejrzewaja lekarze czemu nie ma wód płodowych ?

Gość gość
Przerazajace.

Gość gość
Podpinam sie pod temat. Leżę od 20 tygodnia bez wód. Dziś mija 22 tydzień a dalej kazuja czekać bezczynnie. Ktoś miał taki przypadek ? Lekarze mówią o bardzo złych rokowaniach, czy to rzeczywiście potwierdza się w praktyce??

Gość gość
Chyba tak :( oby bylo dobrze :) up

Gość gość
Anja1976 przepraszam, że przywołuje te wspomnienia ale jestem w podobnej sytuacji. Czy możesz napisać ile czasu spędziłas w szpitalu i czy przez cały okres Lekarze podjęli jakies dzialania? Będę wdzięczna

Gość gość
Witam.Jestem autorka tekstu"pilne".U corki jest problem krwiaka.Pojawil sie okolo 3 miesiaca ciazy.Po miesiacu wchlonal sie calkowicie.Krwawienia ustaly.Tydzien po usg koszmar powrocil.Krwiak i brak wod plodowych.Lekarze nic nie mowia.To juz trwa dwa tygodnie.Ostatnie usg dzieciatko zyje,przeplywy ok ,wszystko w normie,wod nadal brak.Zalecenia lekarzy to nadal lezec i czekac...tylko na co.Pojawily sie bole brzucha i twardniejacy brzuch"tak teraz bedzie" to informacja od lekarzy.

Gość gość
Moze my za duzo wymagamy od lekarzy.Rozumie nie sa cudotworcami.Jasne informacje i jakiekolwiek dzialania ...czy to duzo?Pobieraja jej krew i mocz do badania co drugi dzien.Dostaje zastrzyki przeciwzakrzepowe i to tyle.Serce mi peka patrzac na nia,na to jak powoli staje sie wrakiem czlowieka.

Gość gość
1 w nocy wiadomosc.Zaczela mocno krwawic.Brzuch twardy.Przyszedl lekarz,szyjka sie skraca,rozwarcie na palec."bedziemy obserwowac,nie ratujemy tak niskiej ciazy"

Gość gość
Bede sie modlila za Pani corke i jej dziecko.

Gość gość
A to w ktorym jest tygodniu? 3 miesiac? To okolo 11 12 tydzien?

Gość gość
Nie.21 tydzien.

Gość gość
Biedaczek bardzo mocno współczuję. ..dziecka nie da się uratować bez wod nie wycwiczy płuc. .....bardzo mi przykro. ...aby jeszcze urodziła zdrowe dzieciątko. .....

Gość gość
To wcale nie taka wczesna ta ciaza ale wczesna na takie ratowanie zycia moze... :( gdyby to chociaz byl 26tc slyszalam o przypadkach gdzie kobiety rodzily takie wczesniaki i dzieci zyja. Np 600gramow szczescia. Ja urodzilam z hipotrofia nie byl malenki ale wazyl 2400 po urodzeniu pozniej jeszcze odpuchl i wydawal mi sie maly balam sie zajmowac nim a tutaj takie malenstwa. Zdrowia ! Zdrowia! Zdrowia!

Gość gość
Bardzo dziekuje

Gość gość
Mialam miesiac temu ten problem. W 19tc skierowanie do szpitala z podejrzeniem Przedwczesnego odejscia wód. Na izbie test nie potwierdził, jednak po kilku dniach zrobiono amnioinfuzje i wszystko ulecialo. 10 dni antybiotyki, crp sprawdzane 2razy w tyg., picie 3-4 litrow dziennie w tym najwiecej na czczo, clexane w brzuch codziennie. Codziennie lub prawie codziennie mialam wodniste uplawy i co tydzoen usg ktore wykazywalo od 0 do 2afi. W 24tc dostalam 2 zastrzyki sterydow. Po 5 tygodniach w szpitalu nagle wody przestaly ulatywac, wody naszly i wyszlam do domu. Prztrwanie dzieki wielkiej wierzę.