Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie isc do pracy

Polecane posty

Gość gość

Bardzo wczesnie wyszlam za maz i od razu urodzilam dziecko. Rodzina mojego mez******ardzo zamozna, wiec po szkole sredniej spokojnie moglam skupic sie na wychowaniu dziecka i jednoczesnie skończyłam dwa kierunki studiów. Mezowi i teściom bylo wygodnie ze jestem caly czas w domu, ja też nie narzekalam. Jestem perfekcjonistka, duzo od siebie wymagam i z pelnym zaangażowaniem prowadziłam dom. Zawsze pelny obiad, ciasta, wszystko starannie uprane, wyprasowane, szkola dziecka przeze mnie dopatrzona itp. Gdy syn sie usamodzielnil, w sensie, ze moze sam być w domu, sam odrabia lekcje i uczy sie, dostalam strasznego parcia na pójście do pracy. Maz próbował przekonać mnie ze moge byc w domu i zajac sie jeho prowadzeniem bo finansowo mamy na wszystko. Zaczely sie klotnie nie moglismy dojsc do porozumienia. Ja sie uparlam i zaczelam usilnie poszukiwac pracy. Szukam ponad rok i nic. Tzn mam aktualnie pewna oferte ale chyba ja odrzuce. Pojawil sie bowiem taki problem, ze ja sie boje isc do tej pracy. Proponują najniższa ale ogrom obowiazkow, szef sie nie zna, ja nie mam doswiadczenia, a tam nikogo nie ma od kogo moglabym sie nauczyc. Brak mi kreatywności, mam taki charakter ze musze uczyc sie z przykładu. Przerasta mnie to. Czuje lek przed ta praca bo chcialam do biura, ale zeby wykonywać jasno sprecyzowane zadania a nie misz masz a szef nie potrafi na rozmowie okreslic czego oczekuje. Boje sie tam isc, a z drugiej strony boje sie ze znow bede czekac w nieskończoność na jakas oferte bo mieszkam w niewielkim mieście gdzie kazdu etat po znajomosci i na wage zlota. Co mam zrobic??

Gość gość
Hm. Wiesz co, raczej trudno trafić na pracę ze ściśle określonymi obowiązkami, w większości firm panuje chaos, osobie bez doświadczenia z tak ogromną przerwą jak masz zwykle trudno jest znaleźć cokolwiek, a praca biurowa jest szczytem marzeń niektórych. Przypuszczalne nic lepszego nie znajdziesz. Wyjścia masz dwa, albo iść i próbować (najwyżej Cię zwolnią, przecież masz za co żyć) albo pracować nad swoim charakterem i kreatywnością.

Gość gość
Isc do pracy oczywiscie. Wlasnie dlatego ze sie boisz. W przeciwnym razie staniesz sie strachliwa kurka domowa. Musisz pokonac strach.