Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce wiedziec co to jest

Czym dla was jest miłość?

Polecane posty

Gość gość
PIJĘ bo lubię? Kurwię się bo lubię seks? Jestem złodziejem bo kocham mieć? A obok ukochana osoba nic a nic nie robi tylko patrzy jak ta druga upada na dno. Radocha co? A może mówi " a nie mówiłem".

Gość gość
dziś Poczytaj troszkę o uzależnieniach a potem pisz. Osobie która pije nałogowo alkohol nikt nie jest w stanie pomóc. A wiesz dlaczego ? Dlatego że to ona sama powinna tego CHCIEĆ. I jeśli zamkniesz alkoholika na odwyku a on nie będzie chciał się leczyć to nic nie da że będziesz trzymać go za rękę. A i jeszcze jedno. Alkoholik musi przestać pić nie dla dzieci, nie dla partnera TYLKO dla siebie. Jeśli to zrozumie to wtedy tylko jest sens leczenia.

Gość gość
Alkoholik, który będzie miał wokół siebie kochające go osoby,które udzielą mu wsparcia i dla których będzie miał ochotę żyć, to zawsze da radę wyjść z uzależnienia i nie tylko dla siebie. Tylko egoista robi wszystko dla siebie. Alkoholicy pozostawieni sami sobie zawsze kończą życie tragicznie i to bez względu na wiek.

Gość gość
Miłość przejawia się tym, że mimo iż masz trudne życie z alkoholikiem, cierpisz, nie pozostawiasz go na pastwę losu. Nigdy nie kochając opuszczasz. Nie tłumacz i nie usprawiedliwiaj się bo nie masz racji.

Gość gość
A jesli kobieta nie jest dlugo gotowa na seks "zwykly" lub oralny? To facet mimo , ze mowi ze kocha, to odchodzi. Wtedy jest usprawiedliwiony? Moze zle to zostalo sformulowane ale wiecie o co mi chodzi chyba. Czy inaczej - jakby ona kochala to by dala?

Gość gość
A dla mnie prawdziwa miłość zaczyna się wtedy gdy kochasz samego siebie. To jest bardzo ważne. I jak zadasz sobie pytanie " dlaczego ja go/ją kocham ?" I nie znajdujesz odpowiedzi bo kochasz tą osobę nie z jakiegokolwiek powodu ale pomimo wielu wad...

Gość gość
Nie nie wiecie o co Ci chodzi. Opisz o jaki związek chodzi, bo zapewne nie o pierwszą lepszą z którą się spotykasz żądając "dowodów miłości". SEKS to nie miłość to rodzaj sportu.

Gość gość
No spotykam sie ale bez seksu, wiec to nie zwiazek. Czy w takim przypadku mozna mowic o milosci?

Gość gość
Tylko zwolennicy ruchu New Age uważają, że trzeba najpierw kochać siebie by móc kochać innych. Nie uważam tej zasady za słuszną. Tak jak już napisałam tylko egoiści stawiają miłość własną na pierwszym miejscu. Kocha się bo przyszła miłość wobec tej osoby, to się czuje, wie i dba o szczęście tej osoby.

Gość gość
gość dziś No spotykam sie ale bez seksu, wiec to nie zwiazek. Czy w takim przypadku mozna mowic o milosci? Spotykać się można na gruncie koleżeńskim, przyjacielskim, partnerskim. Jeżeli traktujesz tę relację " ja sejf ty skarb" to już jest mowa o miłości.

Gość gość
Już był ten temat: na wiosnę kwiatki rosną 2014.02.09 Miłość to nie:biochemia, nie seksualność,nie zakochanie,nie zauroczenie,nie tolerancja,/tolerancja to kpina z tego co jest,to skrajna naiwność/, to nie akceptacja np. alkoholika; miłość to nie mit wolnych związków.Miłość to decyzja troski za drugiego człowieka za jego rozwój/ty skarb ja sejf/.Miłość bez prawdy nie istnieje. W związku musi być jedność dwoje ludzi i jedno serce.

Gość gość
alkoholizm nie ma nic wspólnego z miłością, to jakby to powiedzieć "wada psychologiczna", to jakby kupić towar z wadą ukrytą bez reklamacji.. poza tym takich zmian w psychice prawie nie da się przejść, chyba ze zainteresowany się zorientuje, co prawie niemozliwe XXX co do głównego watku są rożne rodzaje miłości od eros do najważniejszej agape, najgorsze jak jeden wola a - drugi b.. =pozamiatane forever

Gość gość
,, niczym

Gość gość
Zachęcam do skorzystania w tej sprawie z wróżby i porady mojej wrózki Sofii. Jest świetna i na pewno Ci pomoże. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl