Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój pies robi kupe na klatce, zanim wyjdziemy w ogóle z domu! Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Jest strachliwy, ze schroniska, mieszkam na drugim piętrze, nim zejdziemy na dół kupa jest już po drodze zrobiona, jeśli nikogo nie ma to sprzątam, jeśli słyszę, że akurat ktoś wychodzi z mieszkania to chwytam szybko psa na ręce i wychodzę, albo wracam do domu, żeby nie było na mnie. Co mam zrobić? Żenuje mnie ta sytuacja...

Gość gość
Za późno z nim wychodzisz i psina nie wytrzymuje

Gość gość
I bardzo dobrze przynajmniej posprzątasz po swoim pupilku bo na zewnątrz napewno byś tego nie zrobiła tak jak cała rzesza właścicieli nie sprząta po swoich pieskach i co chwila leży kupa!!!

Gość gość
Żenujące to jest Twoje zachowanie: pies nasra a Ty nie sprzątniesz, żeby ktoś nie zobaczył, że to Ty. Myślisz że sąsiedzi się nie domyślą? Na bank się domyślą i jak któryś się wkurzy to Ci tą kupę przyniesie na wycieraczkę, albo rozsmaruje na drzwiach.

Gość gość
Bez sensu... Jak zrobi to posprzątaj... Co z tego ze ktoś zobaczy to tylko dobrze o tobie świadczy.

Gość gość
WSTYDZE SIĘ tego, że mam takiego psa:(

Gość gość
Trzeba było nie brać ze schroniska, bo tak to się często kończy. Ale nie, ostatnio moda na psy po przejściach, bo niby bardziej kochają. A z tego co widzę wśród znajomych to same z nimi później problemy: pies koleżanki jest agresywny (mimo, że mały), pies innej koleżanki wyje jak zostaje sam w domu (po 10 godzin). Sorry autorko, ale syfiara z Ciebie. Przydało by Ci się rozsmarowane g****o na drzwiach do mieszkania to byś zaczęła sprzątać. Co to ma znaczyć, że Ci wstyd? To ktoś ma po Twoim kundlu sprzątać?

Gość gość
Trzeba go NAUCZC. Przygotuj go normalnie do wyjscia i juz pod samymi drzwiami wez go na rece, postaw dopiero na tawniku, gdzie moze sie zalatwic. Rob tak przez tydzien do dwoch (zalezy czy pies inteligentny czy nie). Zawsze, od razu po kupie na trawniku daj mu ulubiony smakolyk. Potem przygotuj sobie gruba gazete i wyjdz normalnie, ale bardzo czujnie (niech ktos zamknie za toba drzwi, zebys caly czas byla skoncentrowana na psie). Gdy tyko przyjmie pozycje "do kupy" NATYCHMIAST skarc, potem zlap go na rece, podkladajac gazete, zeby cie nie ubrudzil i wynies na dwor tam gdzie zawsze, niech dokonczy sie zalatwiac. Tu go nagrodz. I powtarzaj do skutku. Powinen szybko zrozumiec o co chodzi. Powodzenia!