Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak radzicie sobie z osobami fałszywymi w rodzinie, jakie macie metody?

Polecane posty

Gość gość

Mam w rodzinie królową fałszu. Zdążyła mi już obmówić każdą dosłownie kobietę z rodziny naszych mężów. Ciotka jest "głupia", teściowa "głupia, fałszywa i egoistyczna", kuzynka naszych mężów "dziecinna, rozpieszczona, GŁUPIA" (a jakże by inaczej). A kiedy teściowa zaprasza nas wszystkich, to ta sama jej synowa a moja szwagierka obrzydliwie każdemu ładuje wazelinę, ale tak na maks. Np. do teściowej: "noooo, nie ma lepszej babci jak ta tutaj! super babcia!", do ciotki: "oj żeby tylko mój mały był taki MĄDRY jak ciocia to wiele bym dała, takie osiągnięcia zawodowe by miał" a do kuzynki męża: "Super wyglądasz, naprawdę laska z ciebie że dech zapiera". RZYGAĆ SIĘ CHCE... mi też pocisnęła chyba z 15 wazeliniarskich komplementów a założę się że mi też dooopę obrabia. Teściowej to ładuje wazelinę wiem dlaczego: bo jej może coś skapnie, bo ona uwielbia jak ją wyręczyć, bo może dzęki temu teściowa jej dziecko pobawi przez wakacje itd. Co powiedzieć takiej osobie by jej w pięty poszło i zamknęła się z tym fałszem?

Gość gość
ja mam metodę: unikanie oraz metodę powiedzenia w twarz na osbności jak zacznie obgadywac, ze to obrzydliwe i niech zastopuje

Gość gość
Raczej nie zmienisz jej charakteru, a tylko możesz sobie zaszkodzić. Jednak tworzycie bądź co bądź rodzinę. Wiadomo z rodziną, to najlepiej wychodzi się na fotografii. Po mojemu trzymaj zdrowy dystans, bądź serdeczna i też ją trochę skomplementuj na jej modłę. A co tam niech ma :-D niech się cieszy.

Gość gość
Odpuść sobie te komplementy pod moim adresem bo tylko mnie utwierdzają w przekonaniu ze jesteś fałszywa... I tylko tyle powiedziała bym jej, znając mnie, przy rodzinie. Albo coś w stylu: ona wali wazelinę do no teściowej a ty zdziwiona mówisz " naprawdę tak myślisz? Wczoraj wydawało mi sie ze masz inne zdanie na temat teściowej" Ogólnie gardzę takimi ludźmi.

Gość gość
14:14 naprawdę nic jej nie mówić??? 14:20 ojej, umiałabyś tak? :) przy wszystkich? chyba muszę znaleźć złoty środek bo jedna z Was dała hardkorowy przykład w jedną stronę a druga w odwrotną... może na osobności jej coś rzec?

Gość gość
14:14 sorry ale nie umiem być fałszywa :/

Gość gość
Nie wiem ja pewnie nic bym nie mówiła