Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ćwiczenia w czasie połogu?

Polecane posty

Gość gość

9 dni temu urodziłam dziecko. Co prawda kg,które przybrałam w ciąży spadły od razu ale na brzuchu pozostała niewielka fałdka skóry. Chciałabym wrócić do poprzedniego wyglądu.. Miałam dość umięśniony brzuch.. Czy w czasie połogu można ćwiczyć? Czy trzeba poczekać aż połóg się zakończy?

Gość gość
Od pierwszych dni mozna i powinno sie wykonywac cwiczenia. To nie sa te do ktorych przywyklas. Wpisz sobie w google cwiczenia w pologu. Ja mialam cc w prywatnej klinice i w drugiej dobie przychodzil do mnie rehabilitan i pokazywal cwiczenia.

Gość gość
Coś na pewno można, ale z rozwagą. Ja czułam się świetnie po porodzie (dziecko 4000g) i w 8 dobie wybrałam się z wózeczkiem na spacer do firmy męża (w sumie 5 km), następnego dnia dosłownie mnie rozłożyło, nie mogłam zrobić 100 m, pierwszy raz w życiu na mszy siedziałam cały czas, daj sobie trochę czasu, ja przytyłam 19 kg i szybko wróciłam do wagi i brzucha sprzed ciąży, nawet doszłam do niedowagi.

Gość gość
Tu autorka. No moj synek ważył 2700 g. W ciąży przytyłam 13 kg i zrzuciłam od razu. Na spacerki chodze odkąd wyszlam ze szpitala. Nie chodzi mi o zrzucenie wagi a o wzmocnienie mięśni brzucha. Mówiąc ćwiczenia mam na myśli głównie brzuszki bo bieganie na pewno odpada.