Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wracam z Holandii do Polski

Polecane posty

Gość gość

I bardzo się cieszę

Gość gość
Powodzenia! Napisz do nas za rok jak ci sie wiedzie.

Gość gość
yebac wiatraki gratuluje decyzji

Gość gość
Mam dosyć tego, ze jesteśmy tutaj dla nich tylko tania sila robocza i nikim więcej! A Polak Polakowi wilkiem :( bylam tu trzy lata i starczy , mam teraz inny plan na siebie a i kto wie może napisze tu za rok ;)

Gość gość
Powodzenia. Ja juz prawie rok w PL po pięciu latach w uka. Podjąłem najlepsza decyzję w życiu. Śmiecie niech gnija na emigracji.

Gość gość
Jedni wracają a inni wyjeżdżają. Jak na razie niewielu wraca a dużo więcej wyjeżdża. Ale przecież w PL jest tak tanio a Polak Polakowi pomocny jak brat więc wracajcie. Polscy pracodawcy nie zrobią wam krzywdy i zapłacą wam tyle ile jesteście warci. Buahahaha!

Gość gość
W polsce tez da sie zarabiac 10k. Ale trzeba myslec łbem a nie fjutem jak ty cwelu mający podane na talerzu w uka. Je/baliscie na imprezkach to gnijcie w zapyziałym flacie z kartongipsu i ciapatymi obok buehehehheheee

Gość gość
Widac kto wyjezdza. Miernoty bez pomyslu na zyzie. Jada na gotowe, gotową stawke godzinową w uk. Angole mówia na takich second category people :D a polaczki sie rajcuja ze kible u angola myują buehehehheheheheeeeeee. nosz kurfa hehehee, brawo wyjezdzajcie cwele, dzieki temu polska bedzie dla prawdziwych polakow i bez ciapatych brudasów. jeszcze paszporty powinni wam pozabierac

Gość gość
Miejsce polskiego patrioty jest w PL u polskiego pracodawcy. Czekam z utęsknieniem jak te stare dobre czasy wrócą kiedy nie mieliście paszportów ani wiz i musieliście siedzieć na dooopie i ryć za 20$/mies. Na całe szczęście polscy pracodawcy trzymają was dalej za mordę i płacą wam tylko najniższą krajową a nawet mniej. Bo wiadomo przecież że za odpady nie płaci się więcej. Polski szczur ma siedzieć w klatce, bo tam jest jego miejsce.

Gość niedopaczenie
Ty wracasz, a ja właśnie wyjeżdżam i nie mogę się doczekać aż zacznę nowe życie w nowym kraju. Praca już załatwiona, mieszkanie również, pozostało tylko znaleźć jakieś komfortowe busy do Niemiec i Holandii, coś jak http://perfecttour.pl/ i droga wolna! Oby tylko wszystko mi się udało, a zacznę ściągać do siebie rodzinę i znajomych.

Gość gość
ja w usa mam 30-50 $$ na godzine sprzatajac i zyje jak lekarz w pl zyc nie umierac wlasnie wrocilam z hawajii :D

Gość gość
ja już dwa lata jestem w Holandii, bardzo dobrze mi się tu żyje. Do domu często jeżdżę bo mam świetny dojazd busem firmy http://www.sprintbus.eu/. Zobacz sobie ich ofertę ja jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
ja też wracam. Mieszkam w Holandii prawie trzy lata. Mam niezłą pracę grupę dobrych znajomych, ale już nie mogę. Czas wracać. Jeszcze 21 dni :)))

Gość gość
Kto chce niech wraca jak ma do czego. Ja nie mam i nie wrócę. Nie po to wyjechałem żeby wracać i pakować się w kłopoty na własne życzenie.

Gość gość
Ja tez wracam z Holandii do Polski po 4latach emigracji..90% ludzi, których tam poznałam nikt nie chce zostac w Holandii na stale..a dlaczego wracam? - W Holandii mimo znajomości języka i tak nigdy nie będzie się na równi z Holendrami, zawsze będziesz człowiekiem"drugiej " kategorii - Opinia o nas krazaca Polacy to złodzieje, pijacy i ćpuny niestety w większości przypadków musze się z tym zgodzić - Jesteśmy dla nich tylko tania sila robocza - Zakaz wstępu do niektórych klubow czy niemożność założenia konta w niektórych bankach tylko dlatego, ze jesteśmy Polakami - Rosnaca niechęć do nas z tego względu, ze zabieramy im prace, paradoks! Holendrzy nie kwapią się do pracy w szklarniach.. - Coraz większa liczba uchodźców z Maroka, Turcji itp. sprawia, ze w niektórych miejscach nie można przejść spokojnie bez zaczepek (tyczy się kobiet) Ostatnio bylam świadkiem strzelaniny miedzy murzynami zdaje się w bezpiecznej dzielnicy.. - Uzyskać prace na kontrakt baardzo ciężko..W 99%pracuje się przez agencje pracy, które zawsze oszukują, a warunki mieszkalne często wolaja o pomstę do nieba dlatego trzeba czytać opinie - Jedzenie i chemia , wszędzie jest obecna chemia, jedyne co jest dla mnie dobre to stroopwafels i kebaby :D to by chyba bylo na tyle - Brak lasow- w Holandii jest bardzo malo lasów i wszystko wygląda tak samo Pewnie jeszcze mogłabym cos znalezc ale na razie sobie nie przypominam ;) jak ktos chce wyjechać to proszę bardzo , niech sam się przekona, ze wcale nie zarabia się tam kokosów..np w szklarni latem zarabia sie malo bo jesli przyjdą dzieci na wakacje to wtedy dla nas nie ma pracy i przez kilka tygodni zarabia się 100e tygodniowo ( oczywiście zalezy tez od szklarni) zima tez zarabia się malo bo to taki martwy sezon..Holandia na pewien czas tak! Na zawsze nie!

Gość gość
Ja mieszkam w Szkocji od 9 lat i nigdy nie czułam się tu jak osoba drugiej kategorii

Gość gość
Ja będąc w Holandii wiele razy czułam się gorsza , bo dlaczego za ta sama prace , ktora wykonywalam ja i Holender ja miałam placone 9,26/h a Holender 21 e? Dlaczego Holender na start dostaje kontrakt a ja po 2 latach pracy nie, bo usłyszałam, ze nie dostane gdyż jestem z Polski..? Tylko praca przez agencje faza a, faza b i powinna być faza c czyli praca na czas nieokreślony, a po fazie b wysylali na polroczny przymusowy urlop..? Dlaczego w mojej miejscowości jak byl napad na bankomat to od razu byly przypuszczenia, ze to Polacy..? Jak rozmawialam z pewnym Holendrem to chcial mi wódkę kupic bo my to dużo pijemy, a na to, ze jak mu powiedziałam, ze nie pije alkoholu to byl wielce zdziwiony, ze jak to możliwe aa i jeszcze to Holendrzy uważają nas Polki za latwe dziewczyny..

Gość gość
niestety polska patologia za granicą psuje opinie dla wszystkich polaków, dlatego nigdy nie pracuje z polakami ani nie mieszkam z polakami, po prostu najlepiej z daleka się trzymać dla własnego dobra