Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona30inez

alkoholiczka

Polecane posty

Gość ona30inez

Jestem 30letnią kobieta. Pije prawie codziennie. Nienawidzę siebie za to. . . Nie pamiętam kiedy się to zaczęło. Ale nie potrafię z tym skończyć. Boję się o swoje zdrowie...

Gość gość
To normalne. Obecnie 99% młodych kobiet pije alkohol codziennie. To naturalne. Rzecz w tym, żeby nie pić za dużo. Np. 1 lub 2 butelki piwa i kropka.

Gość gość
Picie codziennie nie jest normalne. To już jest nałóg. I jest to bardzo niezdrowe. Wątroba musi mieć czas na regenerację. Spróbuj się czymś zająć, idź na spacer kiedy najdzie Cię chęć wypicia alkoholu. Dobrze, że widzisz, że masz problem.

Gość gość
Ja piłam ok.30 lat.Pół wina, w porywach całe...Codziennie wieczorem.Miałam problemy z zaśnięciem jak nie wypiłam,a może sobie tylko to picie tak tłumaczyłam.Potrafiłam o 22 pójsć do nocnego jak nie miałam nic w domu.Tez się nienawidziłam.Bałam się że rodzice i dalsza rodzina się dowiedzą.Mąż wiedział ale chyba nie znał skali mojego alkoholizmu.Często piłam jak juz spał lub oszukiwałam z ilośćią.Od 1 stycznia nie pije!Ani kropelki.Na poczatku bardzo brak mi było tego "rytuału".Nawet osoby w telewizji trzymające kieliszek powodowały niepokój.na szczęście to już przeszłość.Tobie też życzę takiego wyzwolenia.

Gość dffgr5445354
a ja się ostatnio przerzuciłem na owoce.

Gość gość
Poszukaj pomocy.Przejdz się na otwarty miting AA albo do terpeuty uzależnień.

Gość gość
A co pijesz i ile dziennie?

Gość gość
Ile pijesz to jedno ale jak pijesz regularnie to będziesz uzależniona. Alkoholizm to straszna choroba i nie można się z niej wyleczyć. Ale można przestać pić na krótszy lub dłuższy okres. AA mogą pomóc i ale musisz przedewszystkim sama chcieć przestać pić. Idź tam, posłuchaj, pogadaj z ludźmi na pewno na tym nie stracisz. Jest szansa, że wyjdziesz z tego.

Gość gość
U młodych kobiet codziennie picie umiarkowanej ilości alkoholu jest naturalne. Jest to niezbędne to odpowiedniego skalibrowania układu nerwowego.