Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak byc zadbana

Polecane posty

Gość gość

Ciagle jeczycie ze nie jestescie zadbane bo to trzeba czasu i pieniedzy. Wlosy, kupcie sobie szampon za 29 zl, loreal profesional. Przez internet sklepu EMPIK JEST ZA DARMO. Od razu wlosy sa inne jak sie myje czyms dobrym. I myjcie na prawde codzinnie rano, by wygladac ladnie I świeżo. Szampon starcza na ok 3 miesiace. Oczyszczanie twarzy. Dobry peeling (loreal brzowskiwniowy)raz na 3 dni, skora od razu wygląda na czystrza jak sie pozbedziecie starych zeschnietych zaskórników. Pomalujcie sie, tusz do rzes, roz do policzkow !! I szmineczka. Razem ok 100 zl, ale starcza na ok 4mies do pol roku. Ubrania. Proponuje 1 dzien na wyjazd do Londynu, lub Eindhoven, tu lub tu, mozna kupić bilety nawet za 30 ZŁOTY. Wyjechac z rana, wrocic w nocy, kupic ciuchow w Primarku czy gdzies.

Gość gość
ha ha ha. Zabawna jesteś autorko.

Gość gość
Czemu ? Tylko dobrze radze Codziennie mam czas by sobie usiasc na rynku i popatrzec na Polki i po prostu widze jakie jestescie zaniedbane.

Gość gość
Bo nie dla każdego dbanie o siebie to pindrzenie się przed lustrem. nie każdy ma na to czas. Dla mnie najwazniejsza zasada dbania o siebie to higiena. Myje glowe co 2-gi dzień bo nie musze częściej i nie używam zadnych l'oreali bo maja zly skład dla mnie, nie mam czasu się malować z reszta nie widze takiej potrzeby a ubran nie musze kupować zagranicznych.

Gość gość
No i wygladasz jak wygladasz :)

Gość gość
wiele osob uważa ze dobrze wyglądam. Nie musze malować sobie drugiej twarzy, a ubrania może nie sa markowe ale po prostu normalne.

Gość gość
Autorko, ten twój loreal to najbardziej badziewna i przereklamowana firma. A kosmetyki są do bani, zawiodłam się za każdym razem i unikam jak ognia.

Gość gość
Wiele osób myli tez dbanie o siebie z higieną. To dwie inne rzeczy.

Gość gość
Dokładnie Loreal do najgorsza firma kosmetyczna-Nie polecam

Gość gość
troche za duzo zacofania polskiego w tym temacie ogarnijcie sie przecie nie da sie czytac 333 www.youtube.com/watch?v=1MSTO3JnDNg

Gość gość
Jesli to jest wg ciebie zadbanie, to gratulacje wiesniaro :o szampon starcza na 3 miesiace?? Zalezy jakie kto ma wlosy, mi przy dlugich ledwo na miesiac starcza albo i mniej. I tez nie ogarniasz chyba, ze sa rozne rodzaje wlosow i to, ze tobie jakis pomaga, nie znaczy ze innym bedzie. To samo z czestotliwoscia mycia, moja kokezanka myje 2 razy w tyg. i nigdy nie widzialam jej w tlustych, bo nie przetluszczaja jej sie szybko. Ja jakbym myla tylko szamponem bez zadnych odzywek, to mialabym siano, jak wiekszosc. Co do peelingu sie zgadzam, ale to przewaznie za malo. Kremy, dobrej jakosci podklad i puder, a czesto zabiegu u kosmetyczki sa niezbedne dla utrzymiania "zadbania" cery. Makijaz owszem, mozna tanio kupic dobre kosmetyki np. tusz do rzes, szminka, ale trzeba sie troche zainteresowac, bo kupuje sie inaczej buble. Nie wiem gdzie bilet do Londynu za 30 zl wynalazlas, ale mozliwe ze okazja sie trafila. Ubrac mozna sie tanio i ladnie w Polsce, ale tak jak z kosmetykami trzeba dobrze poszukac. Jednak to wszystko jest dobre jesli nie mamy ze skora i wlosami problemow. Bo pomoc specjalistyczna jest niestety droga, a bez niej przy problemach zadne kosmetyki nie pomoga.

Bycie zadbaną wymaga czasu i silnej woli. Po rozwodzie w ciągu pol roku schudłam 14 kg (teraz 52 kg/165 cm), noszę rozmiar s. przefarbowałam włosy, chodzę na siłownię i regularnie do kosmetczyki. dużo zawdzięczam siostrze, ktora zna sie na modzie i pomogła mi zmienić styl. noszenie sukienek naprawdę jest kobiece. jeżeli nie macie takiego doradcy, polecam usługi wizażystów. z doświadczenia mogę polecić opinie na http://opiniafirm.pl , raczej sa wiarygodne choc kilka razy sie nacielam. wiele stylistek ma tez profile na fb.

Gość gość
Jeśli tobie coś dobrze działa na włosy, nie oznacza, że każdemu będzie, także złote rady to sobie można dawać... Ja stosuję naturalne szampony, Planeta Organica, Love2Mix, Omia, nie powinno się codziennie stosować tzn "zdzieraków" z mocno oczyszczającymi substancjami.

Uważam, że zadbanym być to przede wszystkim higiena osobista, schludne ubranie być może, ale niekoniecznie makijaż no i włosy. O włosach trochę wiem zajęłam się tym tematem i założyłam stronę http://olejowaniewlosow.com.pl/ zapraszam do zapoznania się i oceny.