Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opiekunka chce odejsc!

Polecane posty

Gość gość

opiekowala sie moja corka 3 lata, mozna powiedziec ze uzaleznila ja od siebie, w zeszłym tygodniu"zażądała" podwyżki o 300 zl miesięcznie... zabrzmiało to jak szantaż, powiedzialam ze nie stac mnie na to, a ona żebym się zastanowiła i wyszła w sobote nie przyszla do pracy..moja corka nic praktycznie nie je, calymi dniami za nia placze, gorączkuje, nie chce sie do mnie zbliżyć... nie wiem co się dzieje...zadzwonilam do tej niani dzisiaj i prosze zeby przyszla bo mala goraczkuje przez to rozstanie, ona na to ze rozumie ale ona tez musi za cos zyc i ze jak sie zastanowie,zebym dala jej znac... nie wiem co robic, jestem na nia wsciekla..

Gość gość
Przez 3 lata bez podwyżki to słabo. Dla niej to tylko praca zrozum, pójdzie tam gdzie więcej kasy. Dużo jej placisz?

Gość gość
Ile jej płacisz? A swoją droga jak opiekunka może być ważniejsza niż matka? Jak ty do tego doprowadziłeś ?

Gość gość
1200 zl a sama zarabiam 1900, wiec z czego mam jej podniesc, niby taka kocha moje dziecko, wlasnie pokazala

Gość gość
nie jest wazniejsza ale slyszala jak rozmawialysmy i mysli ze to moja wina...

Gość gość
trzeba było w dupke ...

Gość gość
nie wiem jak mam ja naklonic do powrotu skoro podwyzki jej dac nie moge..

Gość gość
zaproś do wyrka gadzine

Gość gość
Co to za gadanie od kochania to jest matką opiekunka może lubić twoje dziecka ale to jej praca i z miłości nie pilnuje dziecka spróbuj negocjowac

Gość gość
ale co ona moze wynegocjowac jesli nie chce dac jej podwyzki?

Gość gość
zacznij się zalecać do niej kobieto !

Gość gość
W zyciu bym nie pracowała za 1200, chyba ze na pól etatu :( przeciez za takie pieniądze nie da się przeżyć. Jeszcze pewnie na czarno?

Gość gość
Przez 3 lata nie dalas jej podwyzki, rozumiem nie stac Cie, ale postaraj sie ja tez zrozum,ze wszystko drozeje wiec sie nie dziwie.

Gość gość
ja nawet nie wiem jak tysiąc wygląda heh

Gość gość
A gdzie ten co ci to dziecko zrobil?

Gość gość
pracowała za psie pieniądze aż trzy lata,doceń to kobieto

Gość gość
poszczuj jej dupką , ubierz się jakoś wyzywająco i niania będzie twoja

Gość gość
no sory ale kobieta ma rację, toż to poniżej najniższej krajowej i jeszcze bez składek. Co Ty sobie myślisz?! Nie wiem w jakim to mieście, ale w stolicy potrafią brać po 2000- - 2500 zł, a jak znajomym trafiła się opiekunka za 1400 zł to była to rencistka która chciała do renty dorobić tylko, więc nie miała większych wymagań, na dodatek po sąsiedzku na tym samym piętrze co oni, więc miała blisko. 3 lata zajmowała się Twoim dzieckiem, a nie mogłaś przez ten czas załatwiać przedszkola publicznego? to najwyżej oddaj dziecko do przedszkola prywatnego, nie sądzę by kosztowało więcej niż 1000 zł skoro opiekunka brała zaledwie 1200zł, toż to śmiech, każdy marzyłby o opiekunce za taką kwotę. Poza tym jakim prawem złościsz się, że ona chce odejść, każdy idzie tam gdzie zarobi więcej, Ty byś tak nie zrobiła?! I co szef miałby prawo rzucać się jak Ty do swojej opiekunki? bo idziesz tam gdzie lepiej płacą, a przecież byłaś taka zakochana w swojej pracy... no z pewnością, a opiekunka mogła co najwyżej polubić i nieco przywiązać się do twojego dziecka, nie wymagaj by ci za pół darmo obcy człowiek chował dziecko.

Gość gość
Ja pierdzielę, chyba zatrzymałam się w czasie. Nie wiedziałam, że opiekunki są takie drogie. Cały czas myślałam, że 1200zł to normalna cena za opiekę 5 dni w tygodniu do 9 godzin. Nosz cholera a tu o 2tys. mowa a nawet więcej. Dobrze, że moje ma Żłobek za 500 zł

Gość gość
no ja w normalnej pracy po studiach nie zarabiam dwóch tysięcy... chyba muszę się przekwalifikować na opiekunkę jak im tak dobrze :D

Gość gość
tu autorka: ja rozumiem ale zrozumcie tez mnie... dziecko sie przywiazalo a ja calej wyplaty jej przeciez nie oddam, bez przesady

Gość gość
Same siedziec z dziecmi

Gość gość
autorka: a pozniej gadanie ze baby do roboty nie chca isc... chce isc a nie mam co z dzieckiem zrobic... nie chce go do przedszkola oddawac bo jest chorowite i kto mi sie wtedy dzieckiem zajmoie..

Gość gość
pójdziesz na zwolnienie jak dziecko zachoruje

Gość gość
No ok, nie masz lekko, ale nie wymagaj od obcej kobiety zeby za pol darmo chowala ci dziecko. Wspolczuje, ale nie masz wyjscia, dziecko do przedszkola, i najwyzej na zwolnienia chodz, lub korzystaj z opiekunki takiej doraznej ktora posiedzi z dzieckiem gdy jest chore, oczywiscie tez placac jej. Szkoda ze nie masz babć ktore zajelyby sie dzieckiem w razie choroby.

Gość gość
wściekła to możesz być na siebie - głupia cipo. 1200 zł pensji? to na czynsz i marne jedzenie. a gdzie papa dziecka? ty masz 1900 niech papa dołoży to i na opiekunkę starczy. TY masz kochać swoje dziecko cipko a nie opiekunka!