Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kompletnie nie radzę sobie z krytyką i brakiem sympatii z czyjejś strony

Polecane posty

Gość gość

Mogę być przez wielu ludzi chwalona, a wystarczy krytyka jednej, bym źle zaczęła myśleć o sobie i o tym, co robię. Przejmuję się też strasznie tym, że ktoś mnie nie lubi. Jedno krzywe spojrzenie czy brak odzewu z czyjejś strony i ja już zaczynam się dołować.

Gość gość
Hahahaha to ty idiotko z tematu "czy jestem ladna" Nie jestes :D

Gość gość
Akurat to nie ja, więc daruj sobie tego typu teksty.

Gość gość
Jesteś nadwrażliwa, mam podobnie. Zaakceptuj to w sobie bo to nigdy nie przejdzie, a może cię zniszczyć. Ja nienawidzę wręcz każdej osoby z wrednym spojrzeniem, chamstwem na twarzy

Gość gość
Masz rację, jestem nadwrażliwa i z tego powodu wszystko przeżywam dwa razy mocniej niż reszta. Wiem, że nie można być lubianym przez wszystkich, co nie zmienia faktu, że przykro mi, kiedy ktoś jest nieprzychylny w stosunku do mnie. Zawsze szukam wtedy winy w sobie i wydaje mi się, że coś ze mną nie tak.

Gość gość
Najgorsze jest to , że to wytrąca z równowagi i naprawdę czasem trzeba czasu żeby wrócić do normalnego funkcjonowania. Możesz też zacząć myśleć że jesteś im coś winna i zaczniesz podświadomie zadawać się z destrukcyjnymi ludźmi, żeby wyrównać rachunek. Nie daj się w to wciągnąć,szukaj ludzi którzy wywołują pozytywne emocje

Gość gość
Może podam jakiś przykład. Dziś zamieściłam w grupie na fb link do mojej strony, na której publikuję zdjęcia. Otrzymałam dużo pozytywnych opinii, co bardzo mnie ucieszyło, niestety wystarczył komentarz "a co w tym super" bym straciła dobry humor.

Gość gość
Hmm mam podobnie..chociaż komentarzami nt wyglądu przestałam się przejmować w gimnazjum :)

Gość gość
Staram się otaczać ludźmi emanującymi pozytywną energią, ale czasami się trafiają też osoby, których obecność mnie stresuje. Strasznie się przejmuję tym, jak mnie postrzegają inni ludzie i martwię się, że coś robię nie tak.

Gość gość
Ludzie są strasznie chamscy, ale też brakuje c***ewności siebie.

Gość gość
Ależ nie chodzi o mój wygląd! Miałam na myśli zachowanie. Boję się odrzucenia, oceny, tego, że ktoś uzna, że jestem do niczego i najzwyczajniej w świecie skreśli.

Gość gość
Dodam, że w czasach szkolnych byłam niezbyt lubiana i często mi dokuczano, więc też może stąd wziął się ten lęk przed odrzuceniem, wyśmianiem i niskie poczucie własnej wartości.

Gość gość
Musisz znaleźć swoje towarzystwo i gwizdać na takich jak oni

Gość gość
Wiesz, mam jakichś tam ludzi, z którymi nadaję na tych samych falach, ale i tak się przejmuję resztą. Nie radzę sobie też wtedy, gdy ktoś najpierw okaże mi sympatię, a potem nagle zaczyna mnie olewać. Np. niedawno poznałam pewną dziewczynę, a wkrótce potem dzięki niej kilka innych osób. Byliśmy razem w górach i strasznie miło się wyrażali na mój temat. Niestety teraz czuję, że mnie okłamali... Widziałam na fb, że w ten weekend pojechali w góry beze mnie. Poczułam się okropnie, bo mimo krótkiego czasu znajomości zdążyłam się do nich przywiazać.

Cześć, ja też tak mam. Może zaczniemy się zmieniać razem ! Problem polega na tym że ludzie są w dzisiejszych czasach okrutni. U mnie w domu wpajano mi dobre zachowanie, plus mało kasy na jakie kolwiek nowe ciuchy i masz... Mój problem polega również na tym że przejechałam się na wielu ludziach. Tyle fałszywości, nie nadaje się do dzisiejszych czasów