Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Widzenie w soczewkach

Polecane posty

Gość gość

Mniej więcej od 3 tygodni noszę soczewki. Z bardzo daleka i z bardzo bliska (czytając) widzę idealnie, jednak z większej odległości przeważnie gdzieś idąc widzę trochę niewyraźnie i pracując przy komputerze raz widzę idealnie, a raz nie. Jak się zbliżę np. do monitora lub do obiektu (idąc) znowu widzę idealnie. Dlaczego tak się dzieje? Proszę o odpowiedź, ponieważ jak pytałam u optyków powiedzieli, że to szybko minie, a jak pytałam o możliwość lepszego dobrania soczewek to albo mnie odsyłają albo każą czekać nie wiadomo ile. Żaden z nich nie chce sprawdzić tego od ręki.

Gość gość
a jak jeszcze nam napiszesz cos wiecej - jakie soczewki, jaka moc - to bedziemy uszczęśliwione :)

Gość gość
Idź do dobrego salonu, tam na pewno będą wiedzieli jak dobrać Ci soczewki. Ja też miałam źle dobrane, ale kupiłam nowe w http://www.optycorp.waw.pl/ i już wszystko jest w porządku.

Gość gość
wydaje mi się, ze musisz poradzić się specjalisty. być może masz źle dobrane, jak coś nie gra, to nie można się zmuszać przecież. jeśli chodzi o wzrok to nawet te najmniejsze rzeczy mogą być denerwujące i bardzo utrudniające funkcjonowanie. musisz się poradzić kogoś zdecydowanie, mogę polecić Ci salon do którego ja chodzę Opticon na Broniewskiego w Warszawie. Z pewnością Ci pomogą. i pamiętaj, ze wzrokiem nie ma żartów! jak coś nie gra to od razu do specjalisty! bo później możesz sobie tylko wszystko pogorszyć swoim lenistwem i odkładaniem wszystkiego na później

Gość gość
Może zrób sobie porządne badania wzroku. W salonie optycznym http://www.optyk-debica.pl/ mają fachowców,więc myślę,że spokojnie powinni ci pomóc. Robiłam tam badanie wzroku połączone z doborem szkieł. Prowadzą swój gabinet okulistyczny,więc to pewne miejsce.

Gość gość
Myślę podobnie - porządne badanie wzroku i konsultacja z fachowcem powinny pomóc w sprawie tych soczewk. Ja badałam się w salonie optycznym http://www.optyk-wroclaw.com/ i tam bardzo dobrze się mną zajęli.

Gość gość
ja sie przerzucilam na soczewki, meczyly mnie troche okulary w pewnym momencie i poradzilam sie specjalisty w salonie optycznym Fielmann i tak mi pomogla, ze teraz soczewki nie sa mi juz straszne!

Najlepiej wybrać się do okulisty i zbadać wzrok a następnie ponownie dobrać soczewki.

Dobrze dobrane soczewki kontaktowe powinny zapewniać dobrą jakość widzenia na każdą odległość. By wyjaśnić dlaczego w tym przypadku tak nie jest konieczna jest wizyta u specjalisty.