Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tomek12

Mama 59 lat od 4 ms wdowa czy da sobie rade???

Polecane posty

Witam w lutym zmarl mi nagle Tata. Mama normalnie pracuje po latach w korporacji zmienila prace na zajmowanie sie starszymi osobami, wydaje sie ze jest wszystko ok normalnie funkcjonuje wychodzi do znajomych itp. Ale czy to nie jest udawane bo jest twarda osoba??? Ja od 3 lat mieszkam po za domem od 1ms jestem w zwiazku malzenskim a caly czas sie martwie o Mame czy sobie radzi itp codziennie dzwonie oczywiscie i staram sie co tydzien odwiedzac... czy ktos mial podobna sytuacje ????

Gość gość
Poradzi sobie. Niemal każda kobieta przez to kiedyś przejdzie (chyba, ze mąż ją przeżyje, ale u mnie w rodzinie to rzadkość). Postaraj się utrzymywać z nią kontakt, nie omijać w rozmowie trudnych tematów i tyle - nic więcej nie będziesz w stanie zrobić. No i cóż - forum Ci nie powie, czy mama naprawdę jest twarda czy tylko udaje.

Gość gość
Na Rozwodnikach jest temat o wdowcach/wdowach.Tam chyba lepiej wejsć niz kontynuować tu.

Gość gość
Bądź przy mamie. Mój tato zmarł 15 lat temu i mama początkowo radziła sobie świetnie. Gorsze były takie momenty jak wakacje, urodziny, święta czy rocznicę ślubu. Na wakacje jeździ że mną i moim mężem, od niedawna mamy synka więc to teraz sens jej życia. Mama jest aktywna zawodowo ale przychodzą momenty kiedy jest jej bardzo źle pomimo upływu czasu. Wspieraj mamę nie tylko teraz, interesuj się nią. Musi mieć jeszcze jakieś zajęcie poza pracą. Moja mama ma swoje ukochane koty może twoja też potrzebuję zwierzaka jeśli mieszka sama

Gość gość
Tak szczerze to w tym wieku oprócz tego, że się owdowiało, jeszcze starzeje się człowiek , co też jest przykre. Dobrze, że się troszczysz o mamę