Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość religia to kult

Śmierć to nie kara a ZBAWIENIE, i ucieczka z tej demolki

Polecane posty

Gość religia to kult

a wy się tak boicie śmierci, hmm

Gość gość
śmierć jako nagroda za życie nie uciekać od życia a żyć najlepiej jak się da człowiek jest tragarzem swojego życia, co doniesie na jego kres?

Gość gość
Nie boję się śmierci jest nieunikniona, boje się samego umierania. W marcu zmarł tata na nowotwór, widziałam jak bardzo cierpiał, tego właśnie się boje.

Gość pomagaj innym
śmierć jest dobra i musi być, a przejście z ciała do duszy boli niestety, ale warto to przejść, bo po drugiej stronie jest cudownie, jeżeli bylo się dobrym człowiekiem na ziemi, bo reszta cierpi wiecznie

Gość powrót do padołu
śmierć czeka tylko zbawionych, reszta musi w tym padole się męczyć i nawracać, i ewentualnie umrzeć ze starości aby ponownie wrócić gdy nie odnajdą prawidłowej drogi

Gość gość
Nie boję się śmierci. A cierpienie? To już znam tylko nie skończyło się jeszcze zgonem :P Pożyjemy sobie dopiero po śmierci. Kluczem jest Chrystus.

Gość gość
Może i macie rację ale ja tam wolę żyć i na drugi świat wcale mi się nie spieszy. Nawet papieżowi się nie spieszyło i chciał żyć jaknajdłużej. Zaczyna się od tego, że nikt tak naprawdę nie wie jak to tam jest po drugiej stronie i czy w ogóle coś jest. Ci co mówią że wiedzą kłamią albo im się tylko wydaje że wiedzą.