Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana psychicznie matka

nie radze sobie

Polecane posty

Witam Was, Nie radze sobie juz ze wszystkim. Troche jest czytania wiec prosze o cierpliwosc. Rok temu wprowadzil sie do nas moj ojciec - mama wrocila do pl z siostra a i on mieszkal dosc daleko od nas, wiec zaproponowalam mu aby z nami zamieszkal. Znalazlam mu prace, mieszka i zyje u nas za darmo - nie doklada sie do niczego. Na poczatku nie przeszkadzalo nam to bo zachowywal sie w stosunku co do nas w porzadku. Po pewnym czasie jak juz na swiat przyszedl moj synek - nic innego nie slysze tylko wyzwiska. Na poczatku slyszalam,ze jestem zla matka, wyzywal mojego meza jak tylko ten wychodzil do pracy. W miedzy czasie dowiedzialam sie,ze zalogowal sie na portalach randkowych co mnie bardzo przygnebilo. Powiedzialam mu o tym,ze wiem i zeby zaprzestal. Po czasie zaczely sie wypady na miasto no i coraz wiecej obelg w moim i mojego meza kierunku. Po czasie dowiedzialam sie od niego,ze prawie zdradzil mame ale,ze do niczego nie doszlo( przyznal sie). Niestety opowiadal mojej mamie rozne niestworzone historie na nasz temat ( moj maz pochodzi z bardzo katolickiej rodziny) - zaczely sie wyzwiska w strone jego rodziny no i dalej slyszalam,ze moj maz to gloab itp. Nagle zaczely sie klotnie z moja mama, zmienila nastawienie do mojego meza, ktory ZAWSZE mial wielki szacunek do moich rodzicow. Przez ten okres przez te wszystkie stresy mialam zaniki pokarmu no i zapalenie piersi przez ktore bylam w szpitalu pod kroplowka. Moj maz widzial to wszystko , co sie dzieje ale zawsze blagalam go aby sie nie klocil z moimi rodzicami ( oczywiscie nie mowilam mu o tych wszystkich wyzwiskach). Po roku zaszlam w druga planowana ciaze i tu znow zaczely sie problemy. Powiedzielismy mojej mamie o ciazy i wybuchla awantura -WIELKA awantura - jak zwykle slyszalam,ze jestesmy nieukami, glupkami, ze moj maz to dzieciorob, ze w zyciu nic nie osiagniemy i jestesmy nieodpowiedzialni. Zaczeli oboje sie na mnie wydzierac wiec maz w koncu stanal w mojej obronie po czym moj tato go uderzyl w twarz. Minal jakis czas atmosfera sie opanowala - moj maz w****iony na moja rodzine ale dalej nic sie nie odzywa bo ja go o to prosze - wybaczylismy. Moj maz ma taka prace,ze musi byc czasami wczesniej i czasami pozniej wraca. Wczoraj znow byla awantura spowodowana przez mojego ojca,ze on mnie zdradza, ze nie powinnam mu ufac. itp. Mam tego serdecznie dosc ! utrzymujemy sie z mezem sami , wynajmujemy duzy dom - mojemu synkowi nic nie brakuje, mamy samochod, dobrych znajomych, lodowke pelna, jezdzimy pare razy w roku na wakacje a ja caly czas slysze - ze jesmy glupkami glabami, ze zostane sama jak palec na tym swiecie i znow wyzwiska,z e moj maz nic nie potrafi,ze jest glabem - Gdyby nie moj maz dawno wyladowalabym w psychatryku - to on wlasnie mnie wspiera, pomaga w domu i przy dziecku. Mialam bardzo ciazka depresje w ciazy ktora dalej mnie meczy i to wlasnie moj maz jest dla mnie wsparciem. Co gorsza mielismy jechac wszyscy razem na wakacje ale nie mam ochoty nawet na ojca ptrzec a co dopiero spedzac z nim urlop. Chce zaznaczyc ze ojciec we wszystko sie wtraca i nie wiem co mam robic. Nie radze sobie - placze po nocach chodze w ciaglym stresie - nie mam ochoty zyc i nie mam z kim o tym pogadac. W matce wsparcia nie mam ona powiela zdanie mojego ojca ktory tez jej zycie przekrecil do gory nogami a starsza siostra ma sama swoje problemy no i tak zawsze stoi w obronie rodzicow.

Gość zlamana psychicznie matka
jestem w 5 miesiacu ciazy i caly czas boli mnie podbrzusze - jestem klebkiem nerwow. Przez to wszystko nawet nie mam ochoty patrzec na mojego meza, ktory w tym wszystkim jest nic niewinny.

moi rodzice maja lub mieli dlugi dosc spore wiec zaproponowalismy tacie aby nam nie placil, bo chcielismy aby z tego szybko wyszli. Niestety moj ojciec zaczal wiecej piwa pic mocniejszego i zawsze po alkocholu jest jakas awantura chyba,ze poloze sie szybciej spac i nie gadam z nim. Po calej awanturze tylko slysze,ze ojciec mnie kocha i chce sie tulic jak gdyby nigdy nic sie nie stalo.

prosze o jakies wsparcie - moze ktos przezywal to samo co ja.

Gość gość
Twoi rodzice to jeden wielki problem. Żyjesz w toksycznej atmosferze i nic się nie zmieni, dopóki tego nie zerwiesz. Musisz być stanowcza.

Jak wczoraj bylam stanowcza to prawie w buzie nie dostalam. Caly czas slysze ,ze nie mam do ojca szacunku ale ja tylko mowie mu prawde - On nie przebiera w slowach a ja caly czas stoje w obronie swojego meza. Non stop slysze, ze on nie jest taki jak mi sie wydaje. Jak sie pytam czy wiedza cos wiecej to zawsze mowia,ze nie i ze na niczym go nie przylapali.

Najbardziej wkurza mnie to,ze robi mi awantury pod MOIM dachem. Wiecznie wydaje mu sie,ze ma orawa do wszystkiego - nie wiem jak mam im powiedziec,ze nie chce z nimi jechac.

pewnie nikomu nie chce sie czytac.