Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DOo JAKIEJ KWOTY KUPUJECIE prezenty dla kolegow swoich dzieci

Polecane posty

Gość gość
zwykle kupuję coś w cenie 40-50zł

Gość gość
kolezanka mowi ze wolalaby kase bo zbiera na rower. nie widzi mi sie to. a co wy o tym sadzicie

Gość gość
Kasy bym nie dała. Nie lubię w ogóle dawać pieniędzy w prezencie a już na pewno nie "obcym" dzieciom. Jeszcze na jakieś chrzciny czy komunię to ok. Ale na urodziny dzieciaka ze szkoły czy przedszkola- nigdy

Gość gość
nie no, pieniądze to bez sensu dać. ja daje prezent za ok. 40 zł, z tym że zawsze muszę kupić dwa prezenty, bo mam bliźniaków i razem ich zapraszają. jakby szedł jeden to myślę, że podobnie, do 50 zł

Gość gość
A co kupujecie za takie kwoty? Dla przedszkolaka? Bo ja chłopcom najczęściej lego, dla dziewczynek nigdy nie mam pomysłu.

Gość gość
od 30 -50

Gość gość
Moi synowie na urodziny dają starszy 50nok młodszy kupuje zabawkę za 50 nok tutaj jest taki zwyczaj obdarowywac właśnie w ten sposób i uważam że to sprawiedliwe.

Gość gość
Najlepiej kupić klocki, albo coś, co aktualnie jest na topie z powodu jakiejś bajki na przykład.

Gość Mama jedynaka
50-80 zł - cieżko jest kupic cos fajnego za mniej.

Gość gość
Gdy nie miałam pieniędzy, to kupowałam prezenty tak za ok. 30 zł. Jednak wtedy szukałam starannie i dużo wcześniej, żeby znaleźć coś na wyjątkowej promocji a o wiele więcej wartego (mam taki upatrzony sklep i tam zwykle coś wyszukam). Gdy mi się trochę poprawiło, to kupowałam właśnie za jakieś 50-80 zł.

Gość ergergr
Ale tak czytam... no co ty kobieto, z tym "nie widzi mi się to"? Prezent ma tobie sprawić przyjemność, czy dziecku? Rozumiem gdyby to było coś głupiego, z czego się dziecko nie ucieszy. Ale to dość podłe zarzucić dziecko kolejnymi dziesięcioma podobnymi zabawkami, zamiast posłuchać jaka jest potrzeba i zrzucić się na rower.

Gość gość
A może dogadać się z pozostałymi mamami, zróbcie zrzutke i kupcie ten rower. Oczywiście za porozumieniem z mamą. Myślę, że ona z chęcią dołoży, jeżeli będzie brakować pieniędzy,a mały będzie zachwycony, gdy w dniu urodzin dostanie rower :)

Gość gość
ok.30 zł. często razem z pozostałymi rodzicami się na coś zrzucamy :)

Gość motylkowa567
Też zazwyczaj ustalamy kwotę do jakiej kupuję się prezenty. Ostatnio znalazłam ciekawą grę http://www.taniaksiazka.pl/gra-dixit-p-458071.html Myślę że to dobry pomysł na prezent dla nastolatka. A i dobra propozycja na spędzenie czasu z rodziną.

Gość zdziwiona mama
Moja córka wpadła na pomysł by kupić koleżance to http://sklepholenderski.pl/pudelko-lunchbox-midi-zolte Musze przyznać, ze mnie zaskoczyła. Nie żadna głupotka tylko prezent który będzie bardzo przydatny. Zabrać można śniadanie do szkoły, czy na wycieczkę. Spodobał mi się ten pomysł i mam zamiar kupić identyczne pudełeczko dla córki.

Gość gość
Gdzie niby taka wielka sniadaniowka ma sie zmieścić?

Gość gość
jak to gdzie do plecaka. mam podobna. praktyczna