Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ametyścik

rodzice temat zagranicy

Polecane posty

Gość ametyścik

Chciałam poznać wasze zdanie na opisaną poniżej "sytuację". Mam 28 lat, męża i dziecko w drodze. Mieszkanie 50 metrów obciążone częściowo kredytem. Mieszkam blisko domu rodzinnego, bardzo często bywam u rodziców. Mieszka z Nimi dwoje mojego rodzeństwa w podobnym do mnie wieku, które niebawem też się wyprowadza na swoje. Często dyskutujemy z rodzicami, jesteśmy bardzo zżyci. Często też pojawiają się zgrzyty w kwestii poglądów. Moi rodzice, tak mysle, nie potrafią się pogodzić z opuszczaniem gniazda. Wsród znajomych temat zagranicy jest bardzo popularny, rozmawiamy o tym, bo dotyka naszych znajomych, sąsiadów etc. Moi starsi ostatnio Nam wykrzyczeli ze jak zarabiamy po 1500-2000 tys zl mamy jedno dziecko to co nam wiecej trzeba. Biednie,ale RAZEM. Ze nie wyobrazaja sobie ze mozemy wyjechac, ze nam sie w dupie przewraca. Strasznie to przeżywaja. Nigdy nie byli za granicą, zawsze żyli w biedzie, nawet jak nas wychowywali czesto kasy nie bylo i mimo to uwazaja ze mamy ewentualnie zyc tak samo i nie wydziwiać. Zadne z Nas nie planuje w najblizszym czasie wyjazdu,ale ich poglądy prowadza do żywych kłótni, manipulacji, matka potrafi czasami sie rozpłakać (!) nawet gdyby jedno wyjechało a dwójka została! Czuje sie mimo dorosłego wieku manipulowana przez nich. Ostatnio stwierdzili nawet ze mysleli ze po studiach to mam lepiej w glowie poukladane i ze niby taka swiatła jestem a liczy sie dla mnie tylko pieniądz. Innymi słowy chęć za lepszym życiem jest zła i to za dużo by wymagać. Czy to nie jest chore?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować