Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc21

Alkoholizm

Polecane posty

Gość Gosc21

Witam Jestem w zwiazku od kilku lat z 30-letnim mezczyzna. Mamy siedmiomiesiecznego synka, ktorego bardzo kocham i obydwoj***ardzo chcielismy dziecka. Niestety problem w tym, ze od kiedy synek jest z nami tak naprawde wszystko jest na mojej glowie. To ja zajmuje sie dzieckiem przez cale dnie i noce. Pierwsze miesiace byly bardzo ciezkie... a mojego partnera nigdy nie bylo. Wracal z pracy poznym popoludniem, zagladal na chwile i wychodzil. Spedzal reszte dnia np w garazu i wracal podchmielony tylko spac. Na ten moment nie konczy sie na piwku. Czesto czuje wodke. Znakduje butelki. Oczywiscie on zaprzecza ale prawda jest taka ze codziennie wypija minimum 3 piwa. A w weekendy czesto znajdowalam go nieprzytomnego gdzies. Nie mam gdzie odejsc. Mam 1000 zl macierzynskiego jeszcze tylko przez 5 miesiecy. Moja rodzina jest zadluzona. Nikt nie utrzyma mnie i dziecka. Chcialabym isc do pracy ale jedyny zlobek w okolicy kosztuje 700 zl. Jestem zalamana... jak zyc z alkoholikiem? Nie chce zeby moje dziecko mialo takoe zycie

Gość gość
Nie widziałaś przed ślubem że pije?

Gość gość
być może po narodzinach "zapomniałas o mężu" a dla niego tak naprawdę żadna wwielka zmiana nie nastapiła. Kobiety czesto odstawiaaja faceta na boczny tor po porodzie - noi wtedy znajduje sobie inne hobby...

Gość małagonia_
Warto z nim szczerze porozmawiać, spróbować przekonać, żeby poszedł na terapię, np.http://www.wolmed.pl/terapie/leczenie-uzaleznien.html . Tak się nie da żyć. Skoro wszystko zaczęło się po narodzinach dziecka, to może właśnie nie radzi sobie z nową sytuacją. W każdym razie dobrze byłoby, jakby poszedł do specjalisty.