Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 9 miesieczne niemowle które już siedzi stabilnie

Polecane posty

Gość gość

od mniej więcej 7 miesiąca życia może jeździć w wózku typu parasolka? Kiedyś coś słyszałam, że takie wózki szkodzą na kręgosłup ale nie wiem czy to prawda. Chodzi mi o takie krótkie wypady do miasta na zakupy itd. Na spacery normalnie jeździ w spacerówce takiej z wózka 2w1

Gość gość
Jeśli chcesz lekki, mały wózek to polecam coś w stylu Baby Design Mini (2014, 2015). Wózek łatwo się prowadzi, składa (chociaż ja akurat do bagażnika wkładam go w całości), ale oparcie można rozłożyć, w razie, gdyby dziecko było zmęczone. Do tego nie ma też tak całkiem maluteńkich kółek. Parasolki- takie typowe, że mają maluteńkie kółka, sztywne oparcie, brak budki to dla mnie w ogóle jakieś nieporozumienie. Na pewni nie jest w tym dziecku wygodnie (szczególnie takiemu poniżej roku).

Gość gość
No wlasnie chodzi mi o cos takiego jak baby design mini

Gość gość
moja już jeździła w 8mcu w spacerówce, ale ja miałam Xlandera 2 w 1, więc po zdjęciu gondoli zakładało się spacerówkę. Przeważnie po 15 min spaceru zasypiała i kładłam ją na płasko do spania. Myślę, że jeśli to nie będą 2h spacery na siedząco to nic jej nie bedzie. Ale odradzam takie sztywne zwykłe parasolki bez regulacji oparcia, mega niewygodne dla takich maluchów.

Gość gość
Moja coreczka odkąd skonczyla 7miesiecy jezdzi w spacerowce z 3 poziomowym regulowanym oparciem. Stabilnie siedzi odkąd skonczyla 8. Niestety podnosila się w gondoli i balam się ze wypadnie wiec spacerowka stala się jedynym rozwiązaniem