Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olka7554

Przecięcie pępowiny

Polecane posty

Witam, drogie mamusie :) Czy któraś z was nie wyraziła zgody na przecięcie pępowiny zaraz po wyjściu dziecka tylko kazała odczekać aż przestanie tętnić? Słyszałam wiele opinii, że nie powinno się od razu odpępniać dzieciątka. Czy wasze plany porodu, jeśli miałyście, były brane pod uwagę? Wiem, ze nie zawsze da się go zrealizować ale walczyć o swoje też trzeba, a nie chciałabym wykłócać się w pewnych kwestiach z personelem. Pozdrawiam :)

Gość gość
Hmmm Raczej się nie nastawiaj, że ktokolwiek będzie Cię słuchał w trakcie akcji porodowej, chyba, że rodzisz z partnerem albo z własną położną, to wtedy oni coś mogą załatwić jeszcze. W państwowych szpitalach robią co chcą.

Gość gość
Ją pisałam plan porodu lecz nie wiem jeszcze jak to będzie bo mam 3tyg chociaż jestem już gotowa na przyjęcie synka a co do pępowiny to nie wiem jak jest bo to moje pierwsze dziecko i będę polegać na lekarzu

Gość gość
Slyszalam, ze krew z łożyska dostarcza potrzebnych przeciwciał, do tego dzieciątko dostaje do krwiobiegu więcej krwi, dzieci są podobno zdrowsze.