Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mi5iowa

Jaka aktywność fizyczna na dużą otyłość?

Polecane posty

Witajcie, jaką polecicie aktywność fizyczną dla osoby otyłej, której nawet chodzenie sprawia troszkę problem?

Gość gość
Mniej żreć i robić codziennie 100 przysiadów.

Tak, bardzo oryginalnie - nigdy tego jeszcze nie słyszałam... 100 przysiadów dla osoby otyłej? Żeby zniszczyć stawy? Zrób proszę duży rozpęd i skieruj się na ścianę.

Gość gość
A ty jakiej rady chciałaś ? W rosyjskiej armii poborowi robią po 200 przysiadów, i jakoś żyją.

Gość kreska88
Może nie jestem otyła bardzo ale mam lekką nadwagę i dla mnie najlepszy jest rower :) Zimą i wczesną wiosną jeżdżę na rowerku w domu, a teraz latem jeżdżę po parku :) Jeszcze zainstalowałam sobie Endomondo, dzięki niej pomagam dzieciakom w Pomoc Mierzona Kilometrami ale także widzę jaki dystans pokonałam np tydzień temu i robię statystyki sobie :) Spróbuj :)

Gość gość
Ćwiczenia na krześle.

To najlepiej jest skonsultować ze specjalistą. Osoby z dużymi otyłościami nie mogą uprawiać każdego sportu.

Gość filipppa
ja smigalam na rowerze, a schudlam prawie 20kg:) takze nie ma reguly, zadna krzywda mi sie nie stala. bralam jeszcze tabsy iqgreen z zielona kawa i generalnie wage utrzymuje ale nawazniejsze to nie zrec po odchudzaniu bo twoja praca pojdzie na marne...

Gość gość
Rower stacjonarny, ale POZIOMY, nie zwykly. Na zwyklym nie wysiedzisz, poziomy jest specjalnie dla takiej otylosci. Nie musisz kupowac , dzwon do silowni i pytaj gdzie maja. Ostatecznie mozesz wynajac, kosztuje miesiecznie mniej wiecej tyle ile silownia.

Gość fena
ja jestem na etapie postanowienia noworocznego, schudnąć, teraz zajadam się suplementem therm line hydrofast, jest to na prawdę bardzo dobry suplement, dodaje energii, zawiera naturalną, czystą kofeinę Sinetrol, zioła, wspomaga pracę jelit, a wiesz że w otyłości jest z tym problem. Mój trener personalny na razie karze mi tylko na rowerku jeździć, jest ok, spróbuj. Ja mam otyłość 2 stopnia.

Gość gość
Spróbuj schudnąć z samą dietą a dopiero później dodaj do tego jakiś sport choćby 30 minut spaceru. Pij dużo wody

Gość Salonka
Ja słyszałam, że walkę z otyłością warto przede wszystkim zacząć od badań. Poczytajcie sobie o takim czymś jak "genodiet" http://dfmedica.eu/ Pozwalają one na stworzenie indywidualnego planu odżywiania i wykluczenie szkodliwych dla organizmu składników odżywczych.

Gość gość
Jeżeli tak jak pisałaś boisz się o stawy bo one i tak już są pewnie podupadłe to powinnaś brać arthroblock forte. Ten suplement jest przeznaczony dla osób otyłych gdzie ich waga obciąża i stawy i chrząstki.

Gość Cassan
Nie ryzykowałabym ćwiczeń samemu. Idź do Saturn Fitness na Bielanach w Warszawie i skonsultuj się tam z trenerem. To zawodowcy, na pewno zaproponuje jakieś rozwiązanie dla Ciebie. Powodzenia!