Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie potrafie jesc zdrowo

Polecane posty

Gość gość

Probowalam wiele razy przejsc na zdrowa diete, nie z powodu nadwagi tylko dlatego ze wszędzie trabia jakie to niezdrowe. Staralam się gotowac albo piec zamiast smazyc, nie jesc słodyczy, fast foodow, ani chipsów, orzeszkow i innych takich "przekasek", tylko problem w tym, ze zdrowa dieta mi nie smakuje jest ohydna dla mnie. Nie mam w ogole silnej woli, jedzenie zdrowo jest dla mnie meka, wole nic nie jesc az w końcu nie potrafie się powstrzymać i robie schabowe, poprawiam frytkami, potem lody i wieczorem chipsy :/. Ktos ma podobnie? Czy komus udało się wygrac z nałogiem jedzenia smieci?

Gość gość
musisz urozmaicac to trawiaste zdrowe jedzenie. sama owsianka smakuje kijowo ale jak dorzucisz granata, jakies suszone owoce imbir to juz smaczniejsze sie robi

Gość gość
Wlasnie mi nadal nie smakuje :( Probowalam już roznych przepisów na zdrowe jedzenie i zawsze po spróbowaniu jest myśl "bleee" Może to kwestia przyzwyczjen bo u moich rodzcow zawsze było bardzo niezdrowe jedzenie?

Gość gość
Ja tylko odrzucilam przyprawy typu wegeta,gotowe i proszkowe jakies sosy i malo smaze. A tak jem normalnie. Mieso zamiast smazyc pieke w piekarniku ,ryby tez. Slodycze i lody jem jak jadlam bo bardzo lubie. Czipsow i napojow gazowanych ,slodkich wcale.

Gość naattkaa
Ja wygrałam ze śmieciowym jedzeniem, tak na serio. Pracowałam w biurze nad centrum handlowym. Ileż to razy pędziłam na burgera albo tuczące frytki objadając się na fula. Aż wstyd. W końcu powiedziałam sobie koniec! Postanowiłam, że za każdym razem kiedy będę jadła w centrum - będę jadła sałatkę. Celem było salad story, a że mają takie fajne połączenia to teraz z językiem na wierzchu do nich biegam. I nie ma wcale fastfoodów!

Gość gość
Jesli sobie powiedz "nie potrafie", "nie daje rady" - to na pewno nie dasz rady. "CHCE jesc zdrowo, co zrobic zeby bylo smaczne" - to zmienia postac rzeczy. Nie jem prawie niczego niezdrowego. ODZWYCZAILAM sie, bo wszystko jest kwestia przyzwyczajenia. Ostatnio ciagle mam problem z mlekiem - jest wstretne, czesto sie psuje, ma zly smak. A ja tak lubie kawe z mlekiem. I co? Miesiac wystarczyl. Gdy zrobilam kawe z mlekiem juz mi tak nie smakowala jak przedtem. Moge pic czarna. Zacznij od jednej rzeczy. Co jest najgorsze i jesz tego duzo? Chipsy? Fast foody? Wywal tylko to, ale szukaj fajnego zamiennika. Zamiast chipsow swieze owoce lub cos innego, co lubisz i co nie ma 500kcal w 100 gramach. Za miesiac wymienisz nastepnego truciciela na cos co ci smakuje. Itd.

Gość zygmunt jankowski
jesteś tępa suka bez deka silnej woli, zdechniesz marnie to mówie ja zygmunt jankowski

Gość gość
mi pomógł wegetarianizm. Odkąd przeszłam na diete roślinną automatycznie odpadło większość fastfoodów..zostały tylko domowe frytki ( bo te kupne mogą być z tłuszczem zwierzecym) chipsy,popcorn,lody i pizza. A tego nie jadam codziennie tylko okazjonalnie ;) a co do kawy z mlekiem - można wypić z mlekiem roślinnym,mnie nawet tak bardziej smakuje. Kawa z mlekiem ryżowym czy kokosowym