Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam nadzieje, ze UK wujdzie z Unii i Europa wreszcie pozbędzie się tych debili.

Polecane posty

Gość gość

Oni ciągle narzekają, do wszystkich maj pretensje. Uważają się za jakiś wyjątkowych, a to zwykli zjadacza chleba.

Gość gość
Ja tez! Chcę się odciąć od Polski i polaczkow

Gość gość
Niech otocza te zagrzybiala wysepkę drutem kolczastym :D

Gość gość
Nawet jak będzie wynik na leave, to i tak na początku będzie chaos a w tym chaosie nasze prawa = prawa imigrantów w UK, czy też prawa Brytyjczyków mieszkających w innych krajach UE, będą takie same jak są teraz. podobno chcą tak zrobić, że w razie wyjścia (w co wątpię ale się okaże) Ci Polacy, Czesi, Hiszpanie itp itd którzy są tu już jakiś czas i PRACUJĄ I PŁACĄ PODATKI będą mieli prawo do stałego pobytu, darmowej służby zdrowia itp, bez żadnych zmian. jedynie być może studia będą dla nich płatne więcej niż dla Brytyjczyków. są różne wersje, różne opcje, co będzie to będzie. ja tam się nie boję. głosowałabym na remain gdybym mogła. znam kilka osób ktore mają od roku czy dwóch lat brytyjskie obywatelstwo: małżeństwo Polka i Pakistańczyk, oboje mają obywatelstwo, głosują oboje na remain. Polak, wahał się długo, nie wiem jak zagłosuje ale pod koniec byl raczej na leave. Greczynka, głosuje na leave. małżeństwo Polka i Włoch, oboje na remain.

Gość gość
Mieszkam w środkowej Anglii, znam wielu Anglików, paru Irlandczyków, Szkotów. powiem tak,ci z którymi moiglam spokojnie i swobodnie o tym rozmawiać, w większości są na remain, i mowili mi tak nie dlatego, że ja jestem imigrantem, tylko dlatego że takie mają przekonania. Są to ludzie których znam nieźle i długo iwęc jestesmy szczerzy ze sobą. np kolega męża, Anglik, jest na leave ale nie z powodu imigrantów. długo o tym z mężem raz rozmawiali, prawie się pokłócili ale obaj mieli całkiem sensowne argumenty. On nam mówi, że UK bardzo potrzebni są tacy ludzie jak np. my czy inni imigranci jakich zna, ale twór jakim jest Unia jest dla nie na NIE./ unia nie jest idealna, ma wiele dziur, powinna przejść gruntowną reformę. ale mimo wszystko ja jestem za Unią.

Gość gość
I kto to mowi. To polaczki czuja sie wyjatkowi co jest bzdura totalna. Wystarczy wyjsc okolo poludnia na ktorekolwiek miasto w Polsce... :o

Gość gość
Jesli nasze prawa maja być takie same to ok. Nie wyobrazam sobie żeby jako osoba która od 10ciu lat płaci podatki, wydala dziesiątki tysięcy na edukację i kupiła tu dom zostalabym wykopana do Polski. Tak na pewno nie będzie.

Gość gość
Sam jesteś polaczkiem bezrozumnym

Gość gość
Zdajecie sobie sprawe, ze angole nie odrozniaja was od ruskich? Ze wy, Litwini, Czesi, Wegrowie to jeden c***j dla nich i nie lubia cudzoziemcow, wschodniego akcentu?

Gość gość
A niby dlaczego mieliby lubić? Przecież to to samo barachło. Oni nawet nie wiedzą gdzie te państwa leżą na mapie. To wszystko to dla nich dzicz wschodnioeuropejska. I tak jest w rzeczywistości.

Gość gość
Ja mam obywatelstwo od nieco ponad roku, zagłosowałam na remain.

Gość gość
20:24 S********j na zagraniczne forum

Gość gość
Bo z Polski wyjechała sama dzicz wiec co się dziwić, że mają takie zdanie o tej emigracyjnej swołoczy.

Gość gość
Polaczki chcialyby w UK nastepny katoland.. :D polakom to akurat powinien byc jeden c***j z referendum , nikt wam tysiaca podwyzki nie da...