Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_polityk

Program 500 plus to śmiech na sali

Polecane posty

Gość nie_polityk

Witam mam 23 lata i wiem ze 500+ to gowno. Żal mi tych co pierdziela ze to fajna opcja ze mniejsze pato etc. gowno prawda. Na pierwszy rzut oka fajnie to wyglada, ale gdy sie zastanowilem to doszedlem do wniosku, ze to duze obciazenie dla skarbu panstwa. Ja zapierdzielam na magazynie, nie mam dzieci, chce byc samotny w zyciu i mam dawac jakiejs patologi co nic nie robi tylko ciagnie kasy ile wlezie?? Moim zdaniem powinni rządzący troche pomyśleć. Przeciez te 500 pln musi ktoś rozdać czyż nie? trzeba zatrudnić ludzi, czyli kolejne nieroby do rozdawania 500+ i kolejny wydatek. Nie trzeba byc geniuszem zeby zrozumieć ze to duzo polske wyjdzie. Oczywiście nie wpadli na pomysł żeby obniżyć podatki i wtedy by każdy pracujący dostałby wiecej kasy. A tak to dostana 500+ patole i uczciwi ludzie. Na dodatek uważam że ludzie zaczną robić kolonie dzieci zeby wyciagnac jak najwiecej kasy. Tak patologi nie zmusimy do pracy a wrecz przeciwnie ich zachecimy zeby nie robili. Nie gadajcie ze pracy nie ma dla faceta i kobiety. Jako magazynier nie musza miec super wyksztalcenia tylko rece do pracy. Tez jest duzo miejsc pracy dla kobiet jak np kasa. Ma niby wejsc wieksza płaca dla pracujacych ze niby jakos 12PLN/h ale tak to dostana po d***e pracodawcy. Zamiast obniżyć podatki to by zyskali nie tylko ludzie ktorzy maja dzieci ale samotni ludzie, firmy. Ludzie by czesciej podejmowali ryzyko zakladajac wlasne firmy. Jakby obnizyli podatki to by sie oplacalo pracowac na kasie w biedronce. A na koniec chcialbym napisać że nie jestem z zadnej parti politycznej tylko szarym czlowiekiem (magazynierem). Nie znosze polityki.

Gość nie_polityk
Nie krytykuje PISU w 100% tylko uwazam ze tym programem nie zalatwimy problemu bezrobocia czy patologi w kraju. NIe mam nic do porzadnych ludzi ktorzy te 500 PLN przenaczaja na dzieci tylko pato ktore przepijaja. W sumie mnie tez denerwuje fakt ze dla samotnych nic nie ma tylko dla par z dziecmi zal. Niby dlaczego mam sie dokladac jak nic od tego panstwa jako kawaler nie mam.