Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

leczenie zebow a alimenty

Polecane posty

Gość gość

Mam bardzo zniszczone żeby. Głównie zaniedbanie rodziców. Nigdy tego nie pilnowali. Jak mówiłem ze niezbędny jest aparat bo żeby rosną w różnych kiedunkach go mówili że wymyślam. Teraz mam 22 lata i każdy mój ząb rośnie w innym kierunku i jest pościerany i połamany. Niektóre powinien jeszcze ustawić aparatem. Nie stać mnie na taki wydatek bo studiuje. Ojcec nie pracuje z lenistwa. Woli w tym czasie pić piwo. Co ja mam zrobić bo jeszcze trochę a nie będę miał w ogóle zębów bo wszytskie ulegną starciu. Pomocy. Mam dopiero 22 lata a żeby jak emeryt a tylko 2 pląby!

Gość gość
Zapisz sie do dentysty i polecz to co mozesz. Chyba panstwowy dentysta jest za darmo? Niestety, ale dotyczy to wielu osob, ze rodzice nie zadbali o zeby ich dzieci. Ja jestem 10 lat starsza niz Ty i gdyby nie obowiazkowe wizyty w podstawowce to byloby tragicznie u mnie z zebami. Bardzo szkoda, ze szkoly to wycofaly !

Gość gość
Skonczysz studia , znajdziesz dobra prace i zeby sobie naprawisz. Moi znajomi w wieku 30 lat i wiecej dopiero teraz zakladaja aparaty .

Gość gość
Dentysta a ortodonta to dwie różne sprawy. Dentysta mi nie pomoże bo żeby mam zdrowe. Wymaga interwencji ortodontycznej i naprawienia uszkodzonych zębów. Oba kły mam pęknie te a jedynkę startą do polowy. Żeby z dołu to już kikuty. Niestety aparat jest płaty i nfz nie refunduje