Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamuśki czy któraś z was była kiedyś wpisana do BIK? Mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

Jestem gapa od zawsze. Więc wylądowałam w BIK przez własną sklerozę i roztrzepanie :o Otóż w sierpniu zeszłego roku wyprowadzałam się z wynajętego mieszkania na inne. No i dostałam wyrównanie prądu bo nie podawałam licznika tylko faktury były szacunkowe. Wyszło tego nie całe 300 zł. No i tauron zamiast na nowy adres przypomnienie o fakturze wysłał na stary... :o a ja o tym na śmierć zapomniałam, zajęta przeprowadzką, meblowaniem mieszkania oraz nową pracą. W końcu przyszło mi pismo tym razem na adres stałego zameldowania, że zostaję wpisana do rejestru dłużników :o i szok! Dzwoniła tam, ale już nic nie dało się cofnąć. Faktura opłacona natychmiast, ale okres karencji trwa rok :o a wpisali mnie w styczniu tego roku (to i tak długo czekali tylko szkoda, że kuźwa wysyłali pisma na adres pod którym nie mieszkałam już i przecież rozwiązałam umowę pod tamtym adresem :O ) No i teraz mam problem bo chciałam wziąć mężowi telefon na urodziny na raty bo mu się już spierdzielił na maksa a on sobie sam nie kupi bo "ten jest jeszcze dobry" a tak na prawdę nie da się z nim pogadać bo ja go w ogóle prawie nie słysze...zawiesza się itp. no masakra po prostu. Prowadzę działalność gosp. Czy będą brali pod uwagę okres karencji na mnie jako osobę prywatną czy da radę wziąć na firmę ten telefon po prostu i nie będą łączyć tego? Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.

Gość gość
Mój mąż był w Bik i nie dostał kredytu ratalnego musiałam wziąść sama na siebie tylko ze my pracujemy na umowę o pracę nie wiem jak z dg

Gość gość
No właśnie to mnie najbardziej zastanawia czy to jest rozpatrywane osobno. Ja jako ja a firma jako firma. Czy to są dwie odrębności w takim przypadku czy kiszka... :(

Gość gość
W bankach jest tak ze jak sie splac***isze sie jakies oswiadczynie i wymazuja to w ciagu miesiaca, musisz zadzwonic do centrali dostawcy pradu i sie dowiedziec czy moga to usunac