Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

GLUPIA MODA NA PLASKIE BUTY KOBIETY WYGLADAJA W

Polecane posty

Gość gość
Według autorki powinnaś do munduru nosić szpilki, no bo co ci szkodzi?

Gość gość
Współczuję kobietom, które w imię seksownego, kobiecego wyglądu, w te upały katują się chodzeniem w szpilkach. Ładnie wyglądają - to fakt. Ale po co? By przechodnie zwracali uwagę i mieli przyjemniejszy widok? :/ Bez przesady. W te upały i tak ciężko się oddycha to jeszcze w szpilach chodzić.. :/

Gość gość
Do galowego czemu nie, ale mądralińska autorka niech na poligon założy szpilki. Ciekawe czy dalej będzie taka mundra :P

Gość gość
w*********j w polprzysiadach zgadzam sie hah

Gość gość
sam sobie założ szpilki i pochodź z poł godziny. ja chodzę w trampkach i mam gdzieś zdanie facetów

Gość gość
Ja mam 157 cm i na co dzień chodze w sandałach na 10 cm koturnie. Leciutkie, wygodne i nogi mnie po nich nie bola. W płaskich nie mogę chodzić, bo raz, ze źle wyglądam to jeszcze czuje taki prąd w stopach. Jakby żyła była za krótka na rozciągnięcie w pełni stopy.

Gość gość
Dobry temat :) juz sie widzę jak ganiam za rocznym dzieckiem w 7 cm szpilkach w parku mając 182cm wzrostu :) nie mam pojęcia w jakiej pozycji musiałabym isc żeby je trzymac za rączkę, wyobrazilam to sobie wlasnie i mam niezly ubaw, ciekawe mądralo co byś napisala jakbys cos takiego zobaczyla na żywo ;)

Gość gość
Baleriny wymyślił ktoś kto nie lubi kobiet. A co do szpilek. I co z tego ze bolą nogi. Trzeba korzystać póki można bo na starość nawet ze zdrowym kręgosłupem szpilek nie założysz.

Gość lawlieeet
To zależy od gustu, moim zdaniem ładniejsze są baleriny niż szpilki, nie ubrałam bym tych drugich na żadne wyjście ze znajomymi, czuła bym się w nich jak prostytutka, zresztą niektóre kobiety wolą się ubierać na sportowo, ja na przykład kocham trampki albo mustangi, aczkolwiek często też spaceruję sobie w air max"ach, oprócz tego to ja nie zauważyłam żadnej "mody" na niskie buty, chyba coś Ci się wydaje.

Gość gość
Odnoszę wrażenie, że autorka cierpi na tzw. "ból d**y" czyli dopieprza się do wszystkich i o wszystko, rada dla autorki - naprawdę nikt ci nie broni chodzenia na szpilkach od 6 rano w 35 stopniowym upale, a to jak ubierają się inni zostaw im, bo jakoś nie mieści ci się to w twoim małym móżdżku.

Gość gość
autorka musi miec mega kompleksy, ja tam wiedze duzo dziewczyn w trampkach a do tego spodnice, spodenki, lub w balerinach( tych tanich hehe) sandalach i jakos dla mnie to wszystko wyglada normalnie. plaskie buty sa naturalne dla stopy, przecież czlowiek zostal stworzony do chodzenia boso i chodzenie boso jest najzdrowsze dla nas.

Gość gość
ciezkie jest zycie w polsce caly czas cie lustrują i obgaduja:/ kiedy ten horror sie skonczy?

Gość gość
Kiedyś gdy byłam głupia, spinałam się i latałam na obcasach. Potem zaczęłam cenić komfort psychiczny (o fizycznym nie wspomnę). Pewnego dnia uznałam że nie ma sensu kupować butów, od patrzenia na które już robi się nieprzyjemnie. Żadnego czegoś, co wygląda jak narzędzie tortur! But ma umożliwiać sprawne poruszanie się a nie stanowić zasadzkę.

Gość gość
JA jestem niska, uwielbiam obcasy ale miesiąc temu poważnie zwichnęłam staw skokowy i doopa blada. Przez co najmniej pól roku mam ZAKAZ chodzenia w butach na obcasie i co, mam się pociąć?

Gość gość
Jak kiedys byłam młoda i głupia, tez dzień w dzień latałam w szpilkach, upał, nogi opuchnięte, ale co tam - wygląd przede wszystkim:o Teraz zmądrzałam - szpilki sa na specjalne okazje - imprezy, kościół, spotkanie z klientem w biurze. Na zakupy, plac zabaw, jazdę samochodem czy odwożenie i przywożenie dzieci - baleriny lub trampki. Ewentualnie w biurze przebieram wyższe obcasy. I mam w nosie zdanie innych, bo na starość ja będę sobie popylać w moich trampeczkach, a wielbicielki szpilek będą o kulach chodzić:-P

Gość gość
na szpilkach? po tych dziurawych krzywych chodnikach jakie sa w Polsce? Zeby zniszczyć buty i nogi połamać? Dobre szpilko i dobrze ustawionym obcasem to spory wydatek, a w tanim badziewiu nie ma co sobie stawów i kręgosłupa masakrowac. Poza tym mało która potrafi ładnie chodzić na wysokich szpilkach, a jak nie potrafi to lepiej niech chodzi na płaskim niz ma sie męczyć i brzydko wygladac

Gość gość
Wole szpilki zwłaszcza jak są dobrze wyprofilowane mogę chodzić w nich codziennie ale jeżeli są ładne eleganckie buty płaskie to tez chętnie założę ostatnio kupiłam takie http://damesko.pl/plaskie-sandaly-zlote-dubaj-p-669.html są bardzo wygodne i wcale nogi nie wyglądają w nich jak kaczki

Gość gość
Ja kupuje szpilki tylko i wyłącznie z firmy http://gamis.com.pl/. Szpilki zawsze są wygodne i nie musze ich zdejmować i ubierać balerinki.

Gość gość
Wiesniary nieprzyzwyczajone do szpilek xD

Gość gość
A kim ty jesteś, żeby mówić innym co mogą nosić? Wiesz, że francuski, które uchodzą za ikony stylu często noszą buty na płaskim obcasie? A te "plastikowe" o których piszesz, to nie jest plastik tylko taka specjalna, oddychająca żywica -to są sandały Crocs.

Gość gość
gość dziś Widuję te "przyzwyczajone" -chodzą w tych szpilach jak pokraki, całe ciało pochylone do przodu, a one robią stumilowe kroki :D Ale ona jest W SZPILKACH, nie balerinach :)

Gość gość
Z małymi dziećmi w szpilkach? Ja nie z tych, które siedzą cały czas na ławce na placu zabaw i wystarczy, że "wyglądają ładnie". Jestem aktywna, muszę mieć wygodne buty, a na lato baleriny są jak znalazł. :)

Gość gość
Po pierwsze autorka zauważyła niska gruba kobietę na płaskim obcasie i nasunęła jej się taka refleksja. Normalny człowiek idzie ulicą, widzi innych i nasuwają mu się pewne uwagi. To nie znaczy, że wszystkich złośliwie obserwuje, aby głupio komentować. Po drugie pomiędzy szpilką a balerina jest duża różnica. Nikt nie mówił, aby popadać w przesadę i zakładać od razu szpilki. Są jeszcze niższe obcasy niż szpilki a nie zupełnie płaskie. Po trzecie chodzenie w balerinach wcale nie jest wygodne ani zdrowe. Nawet niewielki 2-3 cm obcas (czy raczej niewielkie podwyższenie) jest dużo wygodniejsze.

Gość izabela1988
Atrakcyjne zgrabne dziewczyny chcą być modne i eleganckie, nie chcą - wygoda, nie wygoda - chodzić w butach za szerokich, w których można szybko sobie rozbić stopę i nie tyle są wygodne co często obcierają palce.U nas troska o wygodę poszła w niewłaściwym kierunku.W efekcie twierdzenia, że nie możemy na siłę wciskać nóg w zagraniczne szpilki, nawet piękne dziewczyny zamiast wydawać pieniądze na piękne buty, kupują często bardzo brzydkie, szerokie koszmarne buty na niskim obcasie, w których zdeformowane nogi nigdy nie będą wyglądać elegancko.Dziewczyny nie kupując w firmowych sklepach markowych eleganckich ściśle obciskających butów mają rozbite, niezgrabne i szerokie stopy, które jest im trudno wcisnąć do modnych i eleganckich pantofelków, nie nosząc takich szpilek bardzo formujących stopę, często później mają stopę tak rozbitą i zdeformowaną, że nie wcisną już do żadnych eleganckich butów.

Gość gość
a ja mam haluksa przez te pierdzieloone szpilki noszone latami!! teraz niestety tylko na płaskim i co powiesz tępa autorko

A ja mam nadzieję, że więcej dziewczyn będzie chodzić w płaskich butach i że te głupie, niepraktyczne i niezdrowe szpile wyjdą wreszcie z mody.

Gość izabela1988
Do gość 18 13 Z przyjemnością patrzyłabym bez przerwy na twoje zdeformowane nogi w bardzo brzydkich ortopedycznych butach. Ostatnio panująca niepodzielnie moda na piękne nogi, zdrowe stopy sprawia, że atrakcyjne, zgrabne dziewczyny noszą na co dzień co raz wyższe szpilki, które jest nam dużo łatwiej kupić dzięki dziewczynom, paniom nie mogącym wcisnąć rozbitej stopy do żadnych eleganckich butów. Na ulicy często się spotyka panie w rozepchanych zdeformowanych butach, latem można pooglądać jakie mają deformacje stopy i palców, a w obuwniczym jak nie mogą wcisnąć nogi nawet do szerszych butów, nasza koleżanka pracuję, ma dość jak kupują godzinami buty i najczęściej nic nie mogą sobie dobrać bo najodpowiedniejszy jest dla nich bez formy but ortopedyczny. Zawsze z uśmiechem patrzymy na panie w takich butach stawiając obok stopę w modnym pantofelku.