Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poznalam fajnego faceta, ale zrobil blad ortograficzny.

Polecane posty

Gość gość

Moim zdaniem poprawnosc ortograficzna swiadczy o inteligencji i oczytaniu, dlatego mimowolnie odrzuca mnie od facetow nie potrafiacych pisac. Wlasciwie nie mam ochoty na dalsze rozwijanie znajomosci. Moja znajoma twierdzi, ze za bardzo sie czepiam, ale wymienilismy w wiadomosciach zaledwie trzy proste zdania, a ten juz walnal byka. Co o tym myslicie?

Gość gość
Myślimy, że jesteś idiotką i nie wiesz do czego służy alt na klawiaturze. Durna dupo.

ja mam podobno wyższy niż przeciętny poziom rozwoju umysłowego (psychologowie badali mnie bo nie mówiłam ) z przewagą sfery praktycznej intelektu nad słowną i robię błędy Nie zwracam uwagi na to co pisze nawet jeśli wiem jak powinno być skupiam się bardziej na jakości tego co napisze. Studiuję transport mogę pracować w firmach projektujących i barzdo niebezpiecznych zawodach np. z niebezpiecznymi ładunkami a i do zwykłych ładunków debila nie wezmą

Gość gość
Ty też walnęłaś co najmniej dwa byki, poza tym nie używasz polskich znaków diakrytycznych.

Gość gość
mój facet do tej pory piszę "z kąd" zamiast skąd ;) chyba go pogonie, bo wiocha w chuj.

Gość gość
Nie mam polskich znakow w kompie. Baron, wskaz ten blad. Btw w Twojej tez jest.

nie znam ortografi i mam tyły z podstawówki wynika to z sytuacji w któej byłam gdy mieszkałam w domu rodzinnym. Teraz się ucze też na miarę możliwości ale nie jestem niezależna i mieszkam w akademiku

Gość gość
1. Zaczęłaś zdanie małą literą 2. "walnal".

Gość gość
Napiszę tak. Mężczyźni z reguły raczej mniej czytają od kobiet. Mają ponoć umysły bardziej logiczne- techniczne, za to lepiej radzą sobie z przedmiotami ścisłymi, ale za to mają mniejsze zdolności do języków. U mnie odwrotnie, facet i talentu to nauk ścisłych niestety nie mam.

Gość gość
do miało być ;)

Gość gość
abu abu Mnie tez sie zdarza. Szczegolnie na komputerze czy telefonie, mam mniejsza swiadomosc tego co pisze w porownianiu do pisma recznego, ale tu nie chodzi o blad taki jak brak przecinka czy jakies trudne slowo tylko bardziej cos w stylu "poniewarz" :o

Gość gość
Daj mu spokój, nie unieszczęśliwiaj chłopaka sobą.

Gość gość
1. Shift mi sie wcina. 2. Ok, "walnął", moze i kolokwializm, ale gdzie tu blad?

Gość gość
Myślę, że masz zryty beret i jesteś z tych "jenteligiętnych".

Gość gość
Baron, faktycznie :D Dzieki.

mam nadzieję że nigdy mi się nie zdażył błąd "poniewarz " no ale coż nie gwarantuje

Gość gość
weź idiotko wyjdź, tam są drzwi ---> Nie masz ALTa w komputerze? Mnie odrzuca jak ktoś nie potrafi używać polskich znaków. Zamknij więc doopę i idź wypie/przać bo nie błyszczysz inteligencją. I świetnie, że on z tobą (specjalnie z małej) nie będzie bo szkoda czasu na taką kretynkę. P.S. W telefonie też da się pisać z polskimi znakami więc nie pie/rdo/l

Gość gość
gość dziś Ona nie ma polskich znaków w komputerze :D A jest tak Yntelygentna, że jeszcze nie odkryła, że można dodać język w Windowsie :D ale książki czyta...

Gość gość
dla mnie autorka tematu jest popietoloną tępą i ograniczoną umysłowo suką i prawdopodobnie jest to HIM czyli GGGB także wypiertalaj szmato, ze swoim żałosnym tematem !!

Gość gość
dziś A pomyslalas kretynko, ze nie kazdy ma windowsa? Goowno mnie obchodzi co ciebie odrzuca, nie interesuje mnie twoja osoba.

Gość gość
Faktycznie, "walnal" to nie błąd. Brak polskich znaków mnie zwiódł.

Gość gość
gość dziś A co ma yntelygentko to pomogę ci rozwiązać problem? :D

Gość gość
Baron, potrafiących to nie przymiotnik, mimo ze odpowiada na pytanie "jakich?" :) jest to imiesłów przymiotnikowy. Kiedyś pisalo się je z "nie" rozlacznie, teraz uważa za lepsza pisownie laczna, ale przy imieslowach przymiotnikowych w znaczeniu czasownikowym niestety dopuszcza sie pisownie rozlaczna.

Gość gość
dziś Dzieki :) Coz, ja polonistka nie jestem, a gdybym miala pisac to slowo drugi raz napisalabym lacznie, ale dzieki Tobie widac, ze nie zrobilam zadnego bledu orto hahah. Czy teraz mam prawo wymagac tego od drugiej strony?

Gość gość
Dobra Baron, ja tez sprawdzilam i gość dziś ma racje: "Choć nowa zasada dopuszcza jako oboczną rozdzielną pisownię imiesłowów w użyciu czasownikowym, w niniejszym słowniku wszystkie zaprzeczone imiesłowy przymiotnikowe podajemy w pisowni łącznej." cyt. ze slownika, do ktorego odnosil Twoj link.