Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Racjonalne myslenie powoduje, ze ludzie sa nieszczesliwi.

Polecane posty

Gość gość

Aby byc szczesliwym trzeba podazac za irracjonalna czescia naszego mozgu (ukladem limbicznym) i kierowac sie w zyciu emocjami! Sory, ale taka jest prawda. Gadzia czesc naszego mozgu skierowana jest na przyjemnosc, odpowiada za instynkt przetrwania i reprodukcji. Wiedzial to Freud i wiedzial to Darwin. Jesli ktos bedzie sie w zyciu kierowal logika, a nie emocjami to na 100% bedzie nieszczesliwy.

Gość dalej tracąc czas
dokladnie tak! caly czas kieruje sie emocjami w pewnej głupiej sytuacji.

Gość gość
Jezeli ktos cos CZUJE, ze powinien to zrobic - to powinien to zrobic. Niestety, ale jest tez tak, ze nasz superEGO (racjonalne myslenie i swiadomosc) za pomoca EGO trzyma nasze id (zwierzece instynkty i nieswiadomosc) za morde...

Gość gość
tak jest o moj panie :D

Gość gość
ja wlasnie mam takie ''blokady'' w mozgu, w mysleniu... chce cos zrobic, ale nie robie, bo sie wstydze, boje, bo nie wypada, bo uznają mnie za idiotke, patologiczną z marginesu babe lub zupelnie bez powodu, mózg mowi nie bo nie :O dlatego jestem nieszcześliwa, nie umiem zyc chwilą, byc spontaniczna

Gość Ta racjonalna
ona wcale nie czuje sie gorsza od ciebie.. ona uwaza, ze wrecz na nią NIE ZASŁUGUJESZ!!! juz zadne emocje i zaden instynkt nie ma nic do rzeczy, to tylko niedopałek, przyzwyczajenie.. o ironio! :D

Gość gość
odpusc sobie juz.. coz ci tak zalezy.. nie kumam. tyle tych kobiet, wybierz i uderzaj, moze tym razem bedzie happy end.. p.s. nigdy opinia nie miała dla mnie wiekszego znaczenia jesli cos mi sie podobalo to to robilam, natoiast ta sytuacja nie odpowiada mi coż w tym dziwnego..(no i nie jestem zwierzeciem tylko kobieta) czulabym sie idiotycznie