Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szeptyIzy

czy wierzysz w duchy ?

Polecane posty

Gość gość
No właśnie, ciekawe jak szybko zniknąłby człek z ziemskiego padołu, gdyby odebrano mu rozum, pozostawiając tylko instynkt.

Nie trzeba zażywać żadnych środków idiotko aby twój mózg coś wytworzył - to są podstawy nauki i psychiatrii. Kolejny debil który chce zwalać winę na dragi. W zakładach dla świrów są ludzie którzy ciągle coś czują albo widzą Jezusa.

Gość szeptyizy
słowianin mówisz o tym że ludzie są głupi bo myślą w sposób zamknięty ale czy nie taki własnie sposób myślenia reprezentujesz tak jednoznacznie odrzucając możliwość istnienia nie materialnego , duchowego człowieka czy też innej istoty ? I skąd tyle agresji w twoich wypowiedziach ? Może po prostu fakt że nie wszystko może podlegać kontroli i klasyfikacji nieco cię przeraża?

Gość gość
Nie bój się duchów, bój się człowieka

Gość gość
Jeszcze jedno, dlaczego jesteś tak głęboko przekonany o własnej racji? Jesteś, jak mój mąż.

Gość gość
A film "Uwierz w ducha" był taki piękny

Gość gość
Słowianin ma rację. Ale niestety większość osób nie rozumie tego co on piszę, bo większość nie ma tego szerszego pola percepcji. A ty słowianin nie pisz z nimi, bo i tak nie zrozumieją. Niech dalej wierzą w co chcą wierzyć. Łatwiej przecież steruje się debilami.

Nie ma niematerialnego człowieka bo gdyby był to byłoby już ich całe setki miliardów. To jest jasne, klarowne myślenie. To nie jest zamknięcie. Zamknięcie to wiara w coś na co nie ma żadnych jasnych dowodów tylko ploty. Co z tego że siła wyższa jest, to jest też jasne i to wiedzieli od zawsze. Siła wyższa nie ma nic wspólnego z religiami.

Gość gość
Kiedyś psychiatra leczący mojego kolegę stwierdził coś takiego: nie wiem, czy to my jesteśmy nienormalni, czy oni są normalni, wszystko jest względne

Gość gość
gość dziś Słowianin ma rację. Ale niestety większość osób nie rozumie tego co on piszę, bo większość nie ma tego szerszego pola percepcji. A ty słowianin nie pisz z nimi, bo i tak nie zrozumieją. Niech dalej wierzą w co chcą wierzyć. Łatwiej przecież steruje się debilami. x Sam jesteś debilem, nic nie wniosłeś do dyskusji prócz oceny ludzi, których czytasz. I gdzie ta twoja szeroka percepcja?

Gość gość
słowianin fnw dziś Nie trzeba zażywać żadnych środków idiotko aby twój mózg coś wytworzył - to są podstawy nauki i psychiatrii. Kolejny debil który chce zwalać winę na dragi. W zakładach dla świrów są ludzie którzy ciągle coś czują albo widzą Jezusa. x Wiesz co? Ty jesteś idiotą, takich prostych rzeczy nie trzeba mi tłumaczyć. Palancie!

Gość szeptyizy
Na szczęście nie jak mój mąż. Chociaż kiedy go poznałam był równie sceptyczny co do wszystkiego czego nie da się pomacać. Tylko kulturalny nie wyzywał ludzi od idiotów i temu podobnych. Jednak po pewnym czasie życia ze mną zmienił zdanie. Nie mógł dłużej zaprzeczać rzeczom oczywistym. Duchy dla mnie są tak samo realne jak żywi. Nie biorę narkotyków nigdy żadnych nie próbowałam , jestem zdrowa psychicznie przynajmniej według wiedzy psychiatrii na dziś a jednak duchy widzę , słyszę i rozumiem. Więc jeśli niczego nie ma to co widzę i słyszę ?

Gość gość
Sam jesteś debilem, nic nie wniosłeś do dyskusji prócz oceny ludzi, których czytasz. I gdzie ta twoja szeroka percepcja? xxxx x Possij mi ;)

To nagraj te duchy i zgarnij nagrodę. Niech świat się przekona. Dość mam słuchania chorych ludzi którzy coś coś ubzdurają.

Gość gość
Kiedy nie macie argumentów, wyzywacie ludzi od idiotów. Poradzę wam obciągnijcie sobie wzajemnie, pasujecie do siebie.

Masz czelność mówić że jesteś zdrowa psychicznie? Większość psycholi jest zdrowa psychicznie np Ted Bundy - badali go wielokrotnie - był zdrowy na umyśle. Czy tak zachowuje się człowiek zdrowy?

Gość gość
Wierzcie w diabły, szatany i bogów, bo tylko na to stać wasze małe móżdżki

Gość gość
Manipulujesz dyskusją Fubu, odpuść sobie zwyczajnie.

Gość szeptyizy
Agresja i wyzywanie ludzi dowodzi dla mnie tylko jednego braku argumentów. Co do nagrywania duchów takich nagrań są miliony więc nie sądzę by mi coś za to przyznano. Skoro jednoznacznie odrzucasz istnienie bytów poza cielesnych to rozumiem że sprawdzałeś , próbowałeś kiedyś nawiązać z nimi kontakt ? Wiesz kiedyś twierdzono że bakterie i wirusy to wymysł bo nikt ich nigdy nie widział a jednak zabijały miliony ludzi.

Jaki kontakt, jesteś chora na umyśle. Uważasz że nie jesteś a tym samym jesteś bo w szpitalach psychiatrycznych też uważają że nie są. Podałem ci prosty fakt który obala wszystko - gdyby istoty niematerialne istniały było by ich miliardy - tyle co ludzi a nie tylko przypadkowe.

Gość gość
słowianin fnw dziś A ty daj nagrania duchów i wtedy odpuszczę. x Dowody? Opisałam jeden przypadek z życia, którego nie można nagrać. Technologia na dzisiejszym poziomie nie ma wpływu na zmysł powonienia, a szkoda. Programy kulinarne byłyby jeszcze ciekawsze:).

Gość gość
Nie potępiaj ludzi wierzących. Wielu naukowców i wielkich tego świata nie wstydzi się swojej wiary. Człowiekowi, który wierzy prawdziwie, jest o wiele lżej przejść przez życie niż ateiście.

Gdyby istoty niematerialne żyły - robiły by co chciały. A nie robią nic. Robią tylko tyle co ludzie wymyślą i powtarzają między sobą, bardzo dziwne że duchy robią to samo, dlaczego nikt nigdy nie widział jak piłki się same żonglowały albo jak sam papieros się palił. PYTAM- DLACZEGO?

Ja tylko mówię fakty - małpom też jest lżej i nie wierzą - czy są gorsze od człowieka? Skoro są gorsze to dlaczego siła wyższa je stworzyła?