Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szeptyIzy

czy wierzysz w duchy ?

Polecane posty

Gość szeptyIzy

Krótkie pytanie czy wierzycie w duchy ? Czy kiedyś mieliście jakieś doświadczenia z duchami i jak one na was wpłynęły ? Jeśli chcesz dowiedzieć się czegoś więcej o mnie lub o duchach zapraszam na mój blog : szeptyizy.bloog.pl

Gość gość
duchy nie istnieją w sensie zagubione dusze ludzkie itd. ale to są demony diabły

Gość szeptyizy
A zastanawiałeś łaś się kiedyś nad tym że wszystko w okół ma jakaś energię w tym ludzie. Co więc twoim zdaniem dzieje się z tą energią kiedy człowiek umiera ?

Gość gość
'w okół' to nie wiem, wiem tylko co wokół mnie się dzieje :)

Gość gość
Miałam kontakt z energią, czy duchem ojca. Czułam zapach jego dłoni, specyficzny, przepalonych dymem papierosowym. U mnie nikt nie pali, akurat wtedy myłam twarz w łazience. To było kilka lat temu.

Gość szeptyizy
No dobrze to co się dzieje WOKÓŁ ? Co dzieje się z energią ludzi którzy umarli ? I dlaczego uważasz że diabeł i demony to to samo ? Nie uważasz że to trochę jak byś uważał że Jezus i anioły to to samo ?

Gość szeptyizy
Energia , duch , byt niematerialny to tylko nomenklatura. 70% polaków wierzy w duchy. Pomijając moje osobiste doświadczenia nie jestem aż tak arogancka by odwracać głowę i mówić że to przewidzenia bo to znaczyło by że ponad połowa polaków jest psychicznie chora.

Nic się nie dzieje, wszystko jest zmyślone i urojone. Całe miliardy z nas już odeszło i jakoś ta energia nigdzie się nie przejawia - chyba że w inkarnacji kolejnych wcieleń.

Gość gość
Duchy jak duchy, ale jakieś zjawiska niewyjaśnione na pewno mają miejsce. Możemy się nad nimi zastanawiać, jeśli spotkało nas coś niezwykłego i niewytłumaczalnego, ale nie powinniśmy starać się ich "logicznie" definiować.

Zabiłem w swoim życiu wiele żab, widziałem jak pod wpływem prądu z zapalniczki po odcięciu głowy oczy jeszcze mrugały - mam wierzyć że ta żaba ma być dalej bytem niematerialnym? Bo dlaczego człowiek ma być lepszy od innych ssaków?

Gość gość
"mówić że to przewidzenia" - przywidzenia ! Ludzie bądźcie ciut precyzyjniejsi

Gość gość
To fakt, mózg potrafi płatać figle. Dlatego jestem przewrażliwionym niedowiarkiem i prędzej uwierzę w zbieg okoliczności, niż fakty. Czasem tak bardzo nie wierzę, że oczekuję zbombardowania dowodami. Jednak w wypadku sytuacji z "energią ojca"przyjęłam to za pewnik, może dlatego, że za wiarę w tej sytuacji nie poniosłam jakichkolwiek strat.

Gość gość
Jeżeli istnieje reinkarnacja, to i tak nic nam z tego, bo Natura nie wyposażyła nas w świadomość poprzedniego bytu.

Gość szeptyizy
Skoro nic się nie dzieje skąd więc biorą się nawiedzone miejsca , opętania. Czemu czujemy się w jednych miejscach dobrze lub neutralnie a inne zdecydowanie wywierają na nas negatywny wpływ? Czemu kościół podejmuje w tych sprawach interwencje ? I jak wiara w reinkarnację ma się do zaprzeczania faktowi że ludzie to istoty duchowe i dusza czy też energia może egzystować poza ciałem danej osoby ?

Halucynacje dźwiękowe, zapachowe i wzrokowe - warto o tym poczytać. Mi też się kiedyś zdawało że coś czuję bądź że coś widzę.

Gość gość
Jeżeli już mowa o niewytłumaczalnych ziemskich zjawiskach, to podam przykład bliźniaków, których w tym samym czasie boli to samo, w jednym dniu np. tracą mleczne zęby, co gorsza umierają jednego dnia żyjąc na krańcach świata.

Gość gość
niecałe 3 gramy, a taka moc...

Opętania nie istnieją - są zmyślone, nie ma na to żadnych dowodów, to choroby psychiczne. Energia ulatuje - nie ma energii myślącej. Gdyby była świat już dawno by to widział i miał na taśmach i nagraniach. Tępakom polecam prawa fizyki.

Gość gość
Można też zrzucić taką sytuację na myślenie życzeniowe, jednak jeśli coś zaskakuje? Jak to wytłumaczyć. Same halucynacje mogą być również spowodowane jakimiś środkami, ale jeśli nigdy nie miało się z tym styczności?

Gość szeptyizy
Na rażeniu martwych żab prądem się nie znam nie wiem czy mają w związku z tym jakieś odczucia duchowe. Czy w mojej ocenie żaba jest gorsza od człowieka ? nie Dlatego wierzę że duchem może być koń czy pies. Co do halucynacji zbiorowych tak to oczywiście udowodnione naukowo zjawisko ale by one wystąpiły zdaje się że ludzie muszą razem przebywać lub być świadomi tego że inni mieli takie a nie inne odczucia?

Gość gość
Echch, dyskutanci, lubię Was. Po co roztrząsacie temat nie do ogarnięcia. Jak malutki jest nasz rozumek, ogólnie uważany za potęgę, udowadniam sobie ciągle zadając retoryczne pytanie: gdzie się kończy kosmos i co było pierwsze, jajko czy kura? Dobrej nocki wszystkim.

Ale co to za bredzenie jeśli nie miało się z tym styczności? Co z tego? A autyzm? Nauka nie potrafi go wytłumaczyć sensownie, czy taki człowiek jest niematerialny w swoim świecie? Twój mózg może wytworzyć wszystko, a ty jak naiwna w to uwierzysz. Człowiek to debil jeśli nie zagląda w siebie - uwierzy w każdą książkę, w każdą plotę.

Gość gość
Słowianin, wcale nie ploty. Otóz u moich bliźniaków w rodzinie w tym samym dniu wyrżnął im się pierwszy ząb i często mają podobne dolegliwości w niemal tym samym czasie. Sa jednojajowe, podobne do siebie jak kalkowane

Więc to jest kwestia biologii, nie wytworów wyobraźni. Jest udowodnione że dwie obce kobiety mieszkające razem mogą miesiączkować w tym samym dniu, w tej samej godzinie.

Gość gość
słowianin fnw dziś Ale co to za bredzenie jeśli nie miało się z tym styczności? Co z tego? A autyzm? Nauka nie potrafi go wytłumaczyć sensownie, czy taki człowiek jest niematerialny w swoim świecie? Twój mózg może wytworzyć wszystko, a ty jak naiwna w to uwierzysz. Człowiek to debil jeśli nie zagląda w siebie - uwierzy w każdą książkę, w każdą plotę. x Zmierzam do tego, że środki psychotropowe mogą powodować uszkodzenia i skutki uboczne, które później mogą wywoływać takie objawy jak halucynacje.. Jak już napisałam wcześniej, jestem niedowiarkiem. I z dystansem podchodzę do wszystkiego, tobie również radzę, Bo widać bardzo oburza cię dyskusja na ten temat. Można nie zgadzać się z czyimś zdaniem, ale nie trzeba go wyzywać od debili, to nic konstruktywnego nie wnosi.

Gość gość
Słowianin nie bądź taki pragmatyczny, zostaw ludziskom trochę duchowości. Sugestia ,autosugestia to następne pojęcia, które można tu rozstrzygać. Życie jest formą istnienia białka, ale... w kominie coś czasem załka :classic_cool: - Skaldowie

Człowiek to jest taki skończony debil że będzie sobie wymyślał duchy żeby nie było mu nudno, czy małpa je wymyśla? A czy jest gorsza zatem od człowieka? Jest również stworzeniem tego Matrixa i nie potrzebuje wierzyć w książki aby być szczęśliwą - tylko człowiek jest takim idiotą który myśli że mu to coś da.