Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szeptyIzy

czy wierzysz w duchy ?

Polecane posty

Gość gość
Wielu naukowców i wielkich tego świata nie wstydzi się swojej wiary. xxxx xxx Owi naukowcy to muszą być jacyś kretyni. Zresztą większość z nich chce sobie tłumaczyć wszystko logicznie, więc nie dziwie się, ze są wierzącymi.

Ja tylko mówię fakty - małpom też jest lżej i nie wierzą - czy są gorsze od człowieka? Skoro są gorsze to dlaczego siła wyższa je stworzyła?

Gość gość
Słowianin jest młody. Jak czas przygnie kark, doda bólu w stawach, okrasi samotnością bezduszną starość, nieraz spojrzy ku niebu, czegoś jednak tam szukając...

Gość szeptyizy
Nie wiem, tam nie sprawdzałam ale może ty sprawdź ? Nie wierzysz duchy jak więc wyjaśnisz że kobieta która jasno deklarowała że jest nawiedzana przez chłopca znalazła kości chłopca zakopane u siebie w piwnicy. To akurat sprawdzalna informacja istnieje na ten temat obszerna dokumentacja policyjna. Kobieta zamieszkała w tym domu długo po śmierci tego dziecka ba ona się urodziła długo po jego śmierci.

Może już dawno spojrzałem i teraz zadaje ci pytanie tępaku na które nie potrafisz odpowiedzieć. Powtórze je Małpom też jest lżej i nie wierzą - czy są gorsze od człowieka? Skoro są gorsze to dlaczego siła wyższa je stworzyła?

Gość gość
słowianin fnw dziś Gdyby istoty materialne żyły - robiły by co chciały. A nie robią nic. Robią tylko tyle co ludzie wymyślą i powtarzają między sobą, bardzo dziwne że duchy robią to samo, dlaczego nikt nigdy nie widział jak piłki się same żonglowały albo jak sam papieros się palił. PYTAM- DLACZEGO? x Kto by sobie zawracał głowę pierdołami, a jak wytłumaczysz deja vu?

Widziałaś kiedyś stara małpę, osiwiałą? Dlaczego nie patrzy w niebo - czy jest gorsza od człowieka? Czy odmówisz jej szczęścia i radości? Odpowiedz śmieciu.

Gość gość
Tu tępak. Na Boga trzeba zasłużyć. Jeśli nie ma go w Tobie, próżno pytać. Nie otrzymasz odpowiedzi.

Gość szeptyizy
Pięknie powiedziane. To prawda. By uznać że świat to nie tyko my i to co możemy dotknąć potrzebna jest pewna pokora życiowa. Pochylenie głowy i przyznanie jak wiele jeszcze nie wiemy i jak wiele nigdy się nie dowiemy. O zrozumieniu nie wspominając.

Skoro człowiek ma być lepszy - to dlaczego nie jest jedyny na ziemi? Dlaczego przed nim były tylko dinozaury? Dlaczego człowiek nie jest od początku na ziemi skoro jest taki niematerialny?

Rozumiem że w tobie jest i znasz odpowiedź? Odpisuj śmieciu. Podaj tą odpowiedź skoro zasłużyłaś/eś. Skoro bóg jest w tobie.

Gość gość
Małpy osiwiałej może nie widziałem, ale kruka to i owszem :)

Gość gość
"Dlaczego człowiek nie jest od początku na ziemi skoro jest taki niematerialny?" - jesteś taki pewien, że przed nami nie było człowieka, jakieś cywilizacji? Bo ja nie jestem

Ja chcę odpowiedź. Czy źle się pytam? Czy człowiek pytający to według takiej śmieciowej "mądrości" jak ty ktoś bez boga w sobie? Skąd ta pewność że jestem bez boga?

Gość gość
A kto każe ci wierzyć? Nikt nie napisał, że trzeba. Natomiast ty wierzących nazywasz debilami. To kto komu zakazuje i nakazuje?

Gość gość
"Rozumiem że w tobie jest i znasz odpowiedź? Odpisuj śmieciu. Podaj tą odpowiedź skoro zasłużyłaś/eś. Skoro bóg jest w tobie." Dużo wody upłynie, dużo włosów Ci wypadnie a może i zębów, zanim cokolwiek zrozumiesz. Na razie nie chcesz, kiedyś zechcesz. Przyznasz to przed samym sobą. Przed światem nie musisz. Gwarantuję, tylko się nie buntuj i nie używaj epitetów. Nie przystoi.

Gość szeptyizy
Dlaczego nikt nigdy nie widział jak duch pali papierosa ? No ja akurat nie jestem taka przekonana że nie widział. A co do zabaw piłkami to jedna z bardziej lubianych zabaw dziecięcych duchów więc dziwne że ty tego nie widziałeś. Ciekawe że obaj macie ten sam obraźliwy , arogancki i agresywny sposób wypowiedzi. Naprawdę uważasz że kogoś kto ma więcej niż 15 lat może dotknąć że taki jakiś ktoś nazwie go debilem ? Otóż muszę cię rozczarować. Budzisz moje szczere rozbawienie swoją pewnością tego co cie otacza. A jeszcze większe tym że myślisz że ta forma wypowiedzi może wpłynąć na moje zdanie w tym temacie.

Gość gość
Tak lecz się ich nie boję. Nie wiadomo co jest z tamtej strony czy duch czy z nas uchodzi jakaś energia pozytywna lub negatywna lecz coś jest bo sama osobiście doświadczyłam.

Wiesz, możesz wierzyć w co chcesz, a z nas dwojga to ja zadaje pytania na które ty nie znasz odpowiedzi, a które to pytania obalają zasady religii katolickiej, żydowskiej i arabskiej. Więc to ja wygrywam. Bo człowiek mądry myśli, a głupi stoi w miejscu.

Gość szeptyizy
Czy duchów należy się bać ? Nie sądzę Znacznie bardziej należy bać się żywych szczególnie tych którzy mają problem z panowaniem nad swoimi emocjami no o ile są dorośli bo po wypowiedziach tego nie widać.

Gość gość
Słowianin, przeczytałem wszystko, a dopiero teraz krótko się wypowiem. Z początku zakrawałeś na inteligenta, a z ciebie wylazł zwykły niedowartościowany pieniacz.

Jak chcesz się wypowiedzieć to odpowiedz na pytania. Bo jesteś debilem zwykłym który myśli że coś wie i że coś jest prawdą podczas gdy nic nie jest prawdą.

Gość gość
Wiem, że nic nie wiem - ot największa mądrość na jaką zdobył się człowiek

Gość szeptyizy
Ale o co mnie konkretnie pytasz o to czy masz małpią boginię w sobie ? Zapewne A jeśli chodzi o zwierzęta to po pierwsze nie są one gorsze od ludzi , po drugie nie musisz czynić żadnych obrządków dla Boga a wszelkie wymogi na ten temat są wymogami danej religii a nie Boga , siły sprawczej czy jak tam ją chcecie nazywać. Bo ocenie podlegać będzie tylko jedna rzecz. To jak kochałeś. Tajemnica wiary. Tylko jedna rzecz . To jak kochałeś w tym kochałeś siwą małpę , starego śmierdzącego psa , debilkę od duchów i śmiecia który pisze ci że on ciebie kocha. I to jest właśnie pokora.

Gość gość
gość dziś - brawo. Amen

Wyobraźcie sobie debila od allaha i mnie - kto jest mądrzejszy i czy gdybym go zutylizował nie byłbym jeszcze bardziej mądry? Byłbym.