Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szeptyIzy

czy wierzysz w duchy ?

Polecane posty

Gość szuja
A ja jestem duchem i nie wierzę w ludzi. Co mi zrobicie? :P

Gość gość
słowianin fnw dziś Wyobraźcie sobie debila od allaha i mnie - kto jest mądrzejszy i czy gdybym go zutylizował nie byłbym jeszcze bardziej mądry? Byłbym. x Dlatego stawiasz siebie przed innymi bogami, problem w tym że brak ci wyznawców. Ale wiara w siebie samego powinna ci wystarczyć.

Gość gość
"słowianin fnw dziś Wyobraźcie sobie debila od allaha i mnie - kto jest mądrzejszy i czy gdybym go zutylizował nie byłbym jeszcze bardziej mądry? Byłbym." Słwianin, Ty tak naprawdę czy żartujesz? W głowie się nie mieści taka próżność.

Gość gość
Dorwał się jakiś zbuntowany nastolatek do klawiatury i się nakręcił

Gość szeptyizy
Teraz czuje się upokorzona :-)

Gość gość
czym?

Gość szeptyizy
Tym że duch we mnie nie wierzy.

Gość gość
Bombarduj dowodami, na razie to tylko przypuszczenia i zbieg okoliczności.

Gość Szuja
Nie było moja intencją obrażać kogokolwiek, więc przepraszam, co nie jest jednoznaczne z przyznaniem ze ludzie istnieją.

Gość gość
Ech, młody Słowianinie - niewierzący. Powiem Ci jedno, jeszcze nie wiesz, jaka przyszłość czeka świat, a W OKOPACH NIE MA ATEISTÓW

Gość szeptyizy
Wyszalały się dzieciaki. Może teraz uda nam się przejść do jakiejś konstruktywnej rozmowy. Bo szczerze mówiąc zakładając ten wątek miałam nadzieję że rozmowa przejdzie w kierunku tego jakie zagrożenia wiążą się z takimi próbami nawiązania kontaktu ze zmarłymi.

Gość gość
Myślę, że zagrożenia mogą dotyczyć naszej psychiki i sumienia. Takie celowe praktyki nie są wskazane

Gość szeptyizy
ale skoro już przeszło to na temat wiary to moje spostrzeżenie jest takie że ludzi realnie wierzących cechuje duży spokój. Mniejsza o to w co wierzą za ludzi niewierzących wiecznie coś trapi , targają nimi bardzo silne emocje. Może to tylko moje spostrzeżenia jednak mam wrażenie że ma to ze sobą silny związek.

Gość Szuja
Największe zagrożenie to komplikacja spraw spadkowych w razie zmiany przez ducha treści zapisów testamentu.

Gość gość
Oczywiście zgadzam się z Tobą. Ludzie prawdziwie wierzący, modlący się nie przed światem, ale w cichości, poza zgiełkiem są naprawdę wyciszeni. Bardzo rzadko ulegają prowokacjom

Gość gość
"Szuja" nie żartuj, chociaż ten Ci się udał

Gość szeptyizy
Ja osobiście uważam że próby nawiązywania takiego kontaktu są niebezpieczne nie tylko dla ludzi którzy nigdy nie mogą ocenić co tak naprawdę przywołali ale również dla samych duchów. Myślę że to bardzo nie w porządku kiedy niepokoi się zamarłego naszymi sprawami. Inna sytuacja ma miejsce kiedy czujemy wyraźnie czyjąś obecność wtedy to jasne że to duch dąży do kontaktu . Najwidoczniej mając jakiś powód.

Gość gość
Nareszcie trochę spokoju, czytam was. Ciekawy temat.

Gość szeptyizy
Wy tu się śmiejecie a ja was zapewniam że do mnie przychodzą ludzie którzy chcą się dowiedzieć gdzie babcia schowała złoto. Wystawiam ich za drzwi ale nie przestaje mnie to szokować.

Gość gość
Ja nie zaryzykowałabym przywołania ducha nawet wtedy, gdy czułabym coś podobnego

Gość gość
To niech sobie kupią wykrywacz metali :classic_cool:

Gość gość
Podoba mi się to stwierdzenie, że w okopach nie ma ateistów. Święta prawda.

Gość Szuja
A teraz będzie całkiem serio. Do mnie kiedyś przyszedł duch, usiadł mi na łózko jak leżałem, posiedział i poszedł bez słowa. Więcej nie wrócił, a szkoda bo lubiłem tę osobę.

Gość gość
Wiesz, czyj to był duch, skoro go lubiłeś?

Gość szeptyizy
Każdy się do czegoś modli. Ciekawe że kiedy ja mówię wprost że jestem okultystką ludziom tak jednoznacznie kojarzy się to z byciem satanistką . Nie do końca wiem jak im to przychodzi do głowy bo jestem pogodną osobą o raczej spokojnym usposobieniu. Mam czarnego kota co prawda ale nigdy nie próbowałam go gotować :D

Gość Szuja
Oczywiście że wiem. Było to dla mnie oczywiste jak tylko się wśliznał do pokoju.

Gość szeptyizy
Czasami duchy przychodzą się tylko pożegnać. Widać ten duch też bardzo cię lubił.

Gość gość
Podobno koty wyczuwają duchy, jak zapatrujecie się na to? Osobiście miałam dziwne sytuacje, które mogłyby potwierdzić tą tezę.

Gość gość
Okultyzm wiąże się z tarotem, a to już mi nie pasi