Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z zajsciem w ciaze...

Polecane posty

Gość gość

Mam 28 lat i jedno dziecko. Moja waga w tej chwili to 94kg przy 176cm wzrostu. Od 2 lat staram się o dziecko czy waga może wpływać na moje problemy z zajściem w ciaze? bo juz mnie dobija to wszystko; ( Miała ktoras tak ze po schudnieciu zaszła w ciaze a wcześniej nie mogła? prosze o odpowiedz

Gość gość
Może waga miec wpływ, ale nie musi...ja się najczęściej spotykam z tym, że nie ma to znaczenia...

Gość gość
Myślę że może mieć znaczenie chociaż musiałabyś o tym z lekarzem porozmawiać może jakaś dieta i dopiero próbuj bo jednak 94 to dużo jak na początek ciąży potem mogą dołączyć się cukrzyca i nadciśnienie w ciąży więc lepiej zadbać trochę o wagę by nie mieć potem problemów.

Gość gość
Waga może mieć wpływ zarówno jak jest za niska jak i za wysoka. Tłuszcz u kobiet odpowiada za przemiany hormonalne, a hormony to wiadomo od nich zależy wszystko w cyklu, więc z odchudzaniem też bym specjalnie nie przesadzała. Jednak jesli ważysz 94 kg to lepiej trochę schudnąć, bo jak w ciązy przytyjesz to wiadomo że przybędzie ci przynajmniej 10 kg a to już sa problemy z kolanami z plecami, z dusznościami z ewentualnymi komplikacjami przy porodzie i po porodzie. Najlepiej jakbyś się skonsultowała z dobrym dietetykiem który ci poradzi jak schudnąć i może przepisze jakąś dietę pomagającą przy zajściu, słyszałam że jest coś takiego. Ja ważyłam przed ciążą 83 kg, niestety z przyczyn zdrowotnych tak przybrałam i nie mogłam schudnąć jakoś znacząco przez dłuższy czas mimo aktywności i w miarę rozsądnej diety. Teraz już mam prawie 7 miesiąc i 90 kg i jeszcze nie koniec a i tak czuję obciążenie jakbym przybrała przynajmniej 2 razy tyle niż te 7 kg.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi, od kilku dni jestem na diecie i ćwiczę mam nadzieję ze wytrwam.

Gość gość
Ja nie mogłam zajść w ciąże, wpadłam w depresje co u mnie oznacza żarcie słodyczy i przy wadze 102 kg nagle ciąża. Powiem, że do porodu przytyłam jeszcze znacznie i nie było to dobre ani dla mnie ani dla dziecka.

Ja też miałam kłopot z zajściem w ciąże, inna sprawa, że byłam po 32 roku życia. Mieszkam na stałe w Londynie i wiedziałam, że leczenie będzie mnie słono kosztować tu na miejscu, trafiłam do polskiego specjalisty i okazał się dla mnie najlepszym lekarzem, po kilku miesiącach zaszłam w ciąże, leczenie wymagało cierpliwości ale dzięki dr.Koteckiemu mogę cieszyć się macierzyństwem.

Gość starająca87
Cześć Dziewczyny. Mam 29 lat, 170cm wzrostu i waga... 88kg. Wiem wiem że to dużo za dużo. Leczę się u mojego ginekologa już 8 miesięcy. Czy to dużo? nie wiem. Niektórym się udaje przy pierwszym razie, a niektórym nie. Od kilku dni jestem na diecie, nie odmawiam sobie wszystkiego, ale dużo rzeczy ograniczyłam, inne wykluczyłam z jadłospisu. Jem dużo owoców i warzyw i przede wszystkim duuuużo wody piję :) A do tego aktywny tryb życia, ćwiczę, spaceruję, jeżdżę na rowerze. Muszę zrzucić trochę kg nie tylko dla zdrowia ale też lepszego samopoczucia i lepszych efektów w łóżku ;)

Gość gość
Hej ja mam 25 lat po drugiej ciąży przytyłam w pierwszą jak i druga ciążę zaszłam w 1 cyklu z mężem od 10 miesięcu nie używamy antykoncepcji nie było dzidziusia do wczoraj bo okazało się że jestem w ciąży

Gość gość
do 12.26 wiesz w ciąży zawsze się łapie kilogramy a reszta nie zwiazana z tematem

Gość gość
Niestety może na to wpłynąć, bo niestety Twoja waga jest bardzo duzo. Postaraj się bardziej zadbać o siebie i zacznijcie współżyć typowo w owulację. To powinno pomoc.

Gość gość
Waga....może mieć wpływ ale często nadwaga wiąże się z zaburzeniami hormonalnymi więc proponuje przejść na dietę, zdrowo jeść plus wykonanie badań a wtedy będzie pełny obraz

Gość gość
gość 2016.06.30 Niestety może na to wpłynąć, bo niestety Twoja waga jest bardzo duzo. Postaraj się bardziej zadbać o siebie i zacznijcie współżyć typowo w owulację. To powinno pomoc. A jak można ją wyznaczyć w warunkach domowych?

Gość gość
Chociażby testami lh albo testerem na ślinę. To drugie jest nawet lepsze bo jest wielokrotnego użytku. Z własnego doświadczenia polecam Afrodytę.

Gość PaniZuza891
Ja miałam problem z zajściem w ciąże;/ a bardzo z mężem chcieliśmy mieć nasze małe maleństwo;) ale niestety miałam sporo nadwagę bo aż 40kg;/ wiem wiem dużo i dlatego też nie mogłam zajść w ciążę. Zaczęłam się odchudzać ale samej jakoś mi nie wychodziło;/ ciągle podjadałam, ale zamówiłam sobie suplement który wspomaga odchudzanie African Mango http://szczupla-kobieta.pl który bardzo mi pomógł;) zahamował uczucie głodu a ja mogłam zacząć jeść regularnie posiłki i wychodzić na spacer czy też na rower;) Udało mi się zrzucić te 40kg w 5 miesięcy później stabilizowałam swoją wagę bez suplementacji przez 5 miesięcy ;) i efektu jojo brak;) Jestem teraz w ciąży i nie pozwalam sobie na jedzenie między czasie jem nadal regularnie;) a moja dzidzia rozwija się bardzo dobrze;)

Gość gość
Tez miałam kłopot z ciążą , z tym, że ja byłam w 37 roku życia. jak mieszkałam w Polsce chodziłam do polskich lekarzy, niby wszystko ok , ale coś się nie udawało. Odpuściłam akurat przeprowadziliśmy się do UK, do Birmingham i wróciłam do starań, też się nie udawało. W końcu trafiłam dr Michała Kobylec i po pewnym czasie, po leczeniu udało się.