Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eska111

Tabletki anty a biegunka

Polecane posty

Witam. :) Próbowałam znaleźć odpowiedź w internecie, ale jednak muszę zapytać. Tabletki antykoncepcyjne biorę niecały rok, dziś zaczęłam kolejne opakowanie. Niestety po godzinie miałam jednorazową, krótką biegunkę. Nie mogę wziąć tabletki z dodatkowego blistra, ponieważ nie mam go. Wczoraj kochałam się ze swoim chłopakiem (nie skończył we mnie, a czas między jednym opakowaniem a drugim nie był dłuższy niż te 7 dni więc antykoncepcja powinna zostać zachowana.) Dochodząc do sedna, czy ta jednorazowa biegunka miała jakiś wpływ na skutecznosć antykoncepcji? Przepraszam, za tą plątaninę i dziękuję za każdą odpowiedź :)

Gość gość
Masz to jak byk na pewno w ulotce. W mojej jest tak - jesli w ciagu 4 godzin(tylko potrzeba, by lek się wchłonął całkowicie) od przyjęcia pigulki nastąpią wymioty lub biegunka należy przyjąć kolejną pigułkę z blistra. Do końca przyjmujemy je jak zwykle i kończymy opakowanie po prostu dzień wcześniej i co za tym idzie dzień wcześniej zaczynamy 7 dni przerwy.

Gość gość
Tylko nieszkodliwe są prezerwatywy i kalendarzyk reszta szkodzi wątrobie itd...... Nam tak doradził podczas jednego z badań cipki. Mąż jest zawsze przy każdym nadaniu cipki i wspierał porody bo nie jestem tepa by wstydzić się męża a obcego faceta ginekologa nie ciemno gród!

Gość gość
Ty, powyżej! Masz jakąś nerwicę lękową, czy inne schorzenie psychiczne, że tak tu musisz wciąż to samo wrzucać?

No non stop to samo czytam :P Postrasz jeszcze ludzi mięsem z antybiotykami i trującymi opadami z samolotów :P Każdy ma swój rozum moja droga :) Ja uważam, że tabletek nie należy się bać, bo są wygodne i bezpieczne. A temat tabletki wyczerpał gość :)