Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy chrzcicie swoje dzieci lub posylacie do pierwszej komuni mimo

Polecane posty

Gość gość

tego że nie wierzycie w Boga lub nie chodzicie do kościoła?

Gość gość
Nie rozumiem jak można nie wierząc chrzcić dziecko-po co? Ja ochrzciłam, bo jestem wierząca, dzieci też wychowuję w wierze.

Gość gość
@21:13 A dlaczego brałaś ślub w białej sukni, skoro jest to symbol czystości? Przecież z całą pewnością nie byłaś już dziewicą więc zakładając tą suknię popełniłaś bardzo ciężki grzech.

Gość gość
ja tez tego nie rozumie, ale znam dużo ludzi którzy np.do koscioła nie chodza a chrzczą swoje dzieci, a potem do komuni posylaja, a mało tego wyśmiewają kosciół i ludzi którzy chodzą, obgadują księdza i twierdza ze tylko na kase leci. Ja nie chodze do kościoła dla księdza tylko dla Boga.

Gość gość
21.17 a nie wiesz o tym ze człowiek grzeszy? i jest cos takiego jak spowiedz?

Gość gość pomocny
A od kiedy to założenie ubrania w takim, czy innym kolorze jest grzechem???!!!

Gość gość
Równie dobrze mogę spytać, o co tyle krzyku jak ktoś spali Biblię lub Koran. Przecież to tylko papier.

Gość gość
O maryjo jaka idiotka. Nie wierzy w Boga ale dziecko by se ochrzcila. Moze jestes jedna z tych debilek co nie wierzą w Boga, ale swietują jego narodzenie w grudniu ???

Gość gość
Nie piertolta ludzie. Nie od dzisiaj wiadomo że czasami trzeba zrobić coś wbrew sobie żeby zaspokoić ploty, społeczeństwo i rodzinę. To się zmienia żółwim tempie, ale się zmienia. Większość czuje wzburzenie gdy dzieciak nie ma wypranego mózgu. Nie wszyscy są silni żeby się przeciwstawiać i wiem o tym pzekujując się na własnej skórze. Nie chrzczę, nie łażę do kościoła i mam gdzieś co kto myśli ale wiem że nie każdy tak potrafi.

Gość gość
22.32 mam pytanie do ciebie, a obchodzisz Boze Narodzenie? stawiasz choinke? albo Wielkanoc?

Gość gość
Ja nie. Bo w Biblii nic nie ma na temat komunii, a chrzest Pan Jezus przyjął jako dorosły mężczyzna.

Kazdy kto chcrzci swoje dziecko lub posyla je do komunii, kosciola itp. dobrowolnie oddaje przyszlosc swojego dziecka w rece mafii pedofilskiej, czyli nie kocha swojego dziecka

Gość martyna 33
Ja też nie uznaję komunii i według mnie chrzest powinny brać tylko osoby dorosłe. Bo z bawienie jest tylko przez wiarę w Jez.usa Chry.stusa. Przez moc krzyża: "I nie ma w nikim innym zbawienia. Albowiem nie ma żadnego innego imienia pod niebem, danego ludziom, przez które moglibyśmy być zbawieni ( Dz.Ap.4.12 ). Dlatego Pismo Ś.więte mówi, że kto uwierzy i ochrzczony zostanie, ten będzie zbawiony. A jak ma uwierzyć niemowlę? W to, że Je.zus odkupił Go od grzechów. W Nowym Testamencie, w Dziejach Apostolskich chrzczono TYLKO osoby dorosłe. Tylko tych, którzy uwierzyli i pokutowali. Trzeba uwierzyć w Jez.usa, odwrócić się od grzechów i dać się ochrzcić, aby być zbawionym. Chrzest niemowląt jest więc logicznie sprzeczny z nauką i ofiarą Jez.usa. Jutro więcej napiszę na temat komunii.

gość wczoraj a ty obchodzisz Boze narodzenie i stawiasz choinke? To jestes zaklamany/a bo choinka to wymysl ludzki, nie ma nic z wiara wspólnego, a Boze narodzenie, to swieto poganskie, ktoremu kosciól katolicki zmienil po prostu nazwe na chrzescijanska, a jezus nie urodzil sie w zimie - wiec kosciól was oszukuje, a wy naiwniaki w to wierzycie

mam pytanie do ciebie, a obchodzisz Boze Narodzenie? stawiasz choinke? albo Wielkanoc? x Wszystkei obyczaje świąteczne z choinką jak i święta przez Ciebie przytoczone to swięta pogańskie , nie chrześcijańskie :D

Gość gość
martyna 33 dziś Ja też nie uznaję komunii i według mnie chrzest powinny brać tylko osoby dorosłe. x Chrztu się nie "bierze". Wziąć to możesz książkę z półki.