Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stellllaa

Samotna matka w potrzebie

Polecane posty

Gość Stellllaa

Witam dziewczyny jestem samotna matka trójki uroczych dzieci. Obecnie wynajmujemy mieszkanie u mojej babci. Niestety nie mam 1000 zł na łożenie czynszu. Mieszkanie rownież żadna rewelacja. Brak ogrzewania, Krzywe ściany i nadaje sie do remontu. Babcia mnie straszy wyrzuceniem zalegam od listopada. Czy tu chroni samotna matke prawo? Czy moge zostać w tym mieszkaniu?

Gość gość
Skoro wlasna babcia chce cie wywalic na zbity pysk, to niezla musi byc z ciebie patologia. Pewnie ostro sieqrwilas i kazdego dzieciaka masz z innym alkusem? Zgadlem? :)

Gość Stellllaa
Nie jestem patologia i nie pije. Niestety rozwody czasem bywają. Pracuje na pół etatu ponieważ mam dzieci i potrzebują mojej pomocy. Ktos musi im ugotować, posprzątać, przeprać. Nie mam znikąd pomocy

Gość gość
Jak mnie w******ja takie matki. Ty uważasz ze apartament ci sie należy i twoim bachorom ? Krzywe ściany, brak ogrzewania załatw sobie idź tłuku do pracy

Gość gość
Stello to raczej pytanie na forum prawne a nie na kafeterie. Właściciel mieszkania musiałby przeprowadzić eksmisję aby cię wyrzucić z rodziną a z tego co kojarzę to trochę to trwa. Jednak w okresie letnim nie ma przeciwwskazań do eksmisji, jedynie w zimowym

Gość gość
To po co sie rozwodzilas? Logicznym jest, ze samotnej matce jest ciezej niz jak ma meza. :)

Gość gość
Przecież masz 500+, to na trójkę dzieci 1500 plus alimenty-pewnie tyle samo, nawet jak ojciec nie płaci, to z funduszu, plus 1/2 etatu to nie masz źle, ponad 3 tys...

Gość gość
Kochana jeżeli Ty nie zrobilas nic zlego to powiem tak, złóż do UG lub UM podanie o przydzial mieszkania socjalnego, już dawno bym to zrobila na Twoim miejscu, tym bardziej jak babcia chce was wyrzucić, z jednej strony się nie dziwie, bo to pewnie starsza kobieta i pewnie sama się ledwo utrzymuje itd. Złóz wniosek, idz do GOPSu czy tam MOPRu i przedstaw sytuacje, oni sa od tego aby pomagać. Z Panem Bogiem. P.S. nie zwracaj uwagi na tych ograniczonych ludzi ,którzy Ci tu ublizaja pewnie sa skrzywdzeni i swoją zlosc wylweaja na innych.

Gość Stellllaa
Juz dawno taki wniosek złożyłam. Dostaje na dwójkę dzieci i alimenty od pierwszego męża na starsza dwójkę. Mięszkam w mazowieckim wiec jest drogo. Utrzymaj sie za 3 tys wszystko kosztuje. Nie moge iść na cały etat bo nie mam z kim zostawić dzieci. Mam tez kłopoty zdrowotne

Gość gość
To pani jest podwójna rozwodzą

Gość gość
A dlaczego masz 500 + tylko na dwójkę, skoro pracujesz na pół etatu? Przecież nawet z alimentami to max dochód musi być 3200 aby nie przekroczyło czyli odjąć pół etatu (jakieś 650 zł do ręki) to masz alimentów po 1300 na 1 dziecko? coś kręcisz...

Gość gość
W mazowieckim, ale nie w samej Warszawie nie jest drogo. POza tym babcia życzy sobie za mieszkanie bez ogrzewania 1000 zł? To musiałaś jej nieźle krwi napsuć... a alimenty na trzecie dziecko gdzie?

Gość Stellllaa
Nie moge dostaniesz na pierwsze dziecko bo przekraczam dochód o 100 zł drugi maz nie płaci od dwóch lat. Sprawa jest w sadzie

Gość gość
Jeżeli dochód przekracza, to na 4 osoby masz 3.300 plus 1000 zł z 500 plus, razem 4.300 i jeszcze żebrzesz na forum??

Gość gość
Nie smuć się.

Gość gość
Ja czegos nie rozumiem,to juz przed zlozeniem wniosku musialas miec ponad 3 tys skoro przekroczylas???!!!Do tego teraz ten tysiac na dwoje?Kobieto masz lepiej co niektore pelne rodziny.I nie masz 1000 zl na czynsz?To na co ty wydajesz te pieniadze?Chcesz mi powiedziec,ze ty i troje dzieci przejadacie ponad 2 tys?Wow!!!Chyba,ze masz rozpieszczone dzieciaki i musza chodzic w Nike,miec smartfony itp.Znam taka rodzinke,dzieciaki musza miec kazda p*****le a rodzice zadluzeni w czynszach i rachunkach i placz w MOPSIE.

Gość gość
Wlasnie to jest najgorsze. Patologia z bachorami ( często nie stać ich na bachory) płodzą i uważają zębom sie należy. Mieszkanie, na bachory, dodatki itd. Przez takich ludzi tym krajem rządzi PiS. Bo 500 dają i łapy wyciągają

Gość gość
Ale jak może 4300 dochodu nie wystarczyć? No ludzie... roszczeniowa patola, pewnie na trampolinę brakło...