Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozmiar S rozmiarowi S nierowny, dlatego nacielam sie kupujac w necie

Polecane posty

Gość gość

Zawsze w sklepach typu zara ciuchy w rozmiarze S sa na mnie nawet i za duze. W ogole zauwazylam, ze Zara beznadziejnie szyje, takie wory, w ogole nie mozna tam prawie znalezc opinajacych ciuchow, przytlegajacych do ciala sukienek. Zawsze tam jest na mnie dobre S lub XS. Najgorzej ze ja sie tym rozmiarem S posilkuje i kupilam z neta sukienke w romiarze S jakiego angielskiego producenta. I co? za ciasna, w biuscie sie nie dopnie... wkurza mnie ze te rozmiary sie tak roznia...

Gość gość
uwielbiam wory z zary - to ewidentnie w moim guście niestety zara jest bardzo słaba jakościowo a co do rozmiarówek - no cóż, nie kupuje się w necie rzeczy, które wymagają mierzenia

Gość gość
czasem rozmiary u jednego producenta się różnią a co dopiero u różnych.

Gość gość
Bo w necie kupuję się po wymiarach a nie rozmiarze.

Gość gość
12:01 naprawde lubisz takie luzne ciuchy? przeciez to w ogole nie eksponuje kobiecych atutow typu ladny biust, pupa...

Gość gość
to se zmierz kilka ciuchów co lubisz najbardziej i czytaj wymiary. Kupuje na pałę i się dziwi. Ja 1000x bardziej wole kupić w sklepie online, gdzie są podane wymiary niż łazić po sklepach i przymierzać tony szmat zanim znajdę coś co mi przypasuje. Jak zaczną na metce pisać wymiary ciucha to może zacznę kupować w stacjonarnych.

Gość gość
12:03 naprawdę nie muszę celowo eksponować wszystkiego - nie jestem na sprzedaż i tylko wydaje ci się, że mając na sobie luźne, geometryczne ubrania, nie widać figury jak ktoś jest spaślak to i w worze będzie to widać

Gość gość
12:08 a Ty jestes spaslak? :)

Gość gość
12:20 skąd te wnioski?

Gość gość
No Ameryki to Ty nie odkrylas, autorko :♧

Gość gość
Dla mnie kobieta noszaca rozmiar xs jest aseksualna. Toz to wieszak. Nie wierze ze masz ładny biust bo sukienki i bluzki by poprostu byly bardzo obcisle. Wiem jak szyje zaraale kupuje tam tylko plaszcze i spodnie. Plaszcze rękaw dobry a biust opina-mam 75D/E. Zapytaj faceta czy podoba mu się biust A/B. Plaska deska. To samo inne sklepy. Jedynie reserved ma większą rozmiarowke ale tez w biuście opinajace przy moim M wszystko opina mnie w biuście. Bo ogólnie jestem zgrabna tyłek tez mam ładny sciecie w talii. Bluzka sukienka płaszcz wszystko na biuście obciska. Ale mężowi sie podoba. Szkoda ze sklepy robią ciuchy dla plaskich dech.

Gość gość
13:25 tu autorka. ale ja nie mam rozmiaru XS. Ja mam rozmiar S, biust miseczka E i wcale nie jestem plaska... mowie tylko, ze teraz zawyzaja rozmiary. Np. moim zdaniem dzisiejsze S w przypadku niektorych ciuchow to jest dawne Xs i tyle. Bo zdarzylo mi sie kupic bluzke XS ktora i tak byla za luzna, w Reserved. a ja mam biust E, naprawde. Po prostu oversize na XS jest wielki jak worek na byka

Gość gość
Ale wiesz geniuszu, że miseczka A miseczce A nie równa i przy różnym obwodzie może różnie wyglądać?

Gość gość
dlatego jest opcja zwrotu pezewaznie za darmo, kupując w necie trzeba sie z tym liczyc

Gość gość
Jak się nie patrzy na obwody to tak jest.

Gość gość
trzeba najpierw zmierzyć swój dobry dopasowany ciuch i kupić drugi o takich samych wymiarach a nie patrzeć na rozmiar,jak widać rozmiar rozmiarowi nie równy...a tak poza tym co ty chcesz eksponować,jak nosisz rozm s to pewnie jesteś płaska jak deska :D

Gość gość
Przy rozmiarze s ku xs to chyba 60/65 czyli malutki biust.

Gość gość
Ale autorka jest klamczucha:D ja mam z zary rozmiar s stanik miseczka 65C i ledwo ledwo dobre ale m na przyklad luźne wiec nosze dopasowane s. Nie wierze ze kupując rozmiar S mając duzy biust(tak twierdzi i pije do tego autorka ze ma duży) czyli E jakies 60/65 rzeczywiście taki ma. Albo ściemnia z rozmiarem albo nie wiem po co to pisze. Jakby miała 70/75 obwodu to by nie weszla w rozmiar s czyli biust ma maly. Obstawiam ze nie ma E.albo to baaaardzo malutkie E nie wiadomo jakiej firmy.

Gość gość
Nie widziałam kobiety z rozmiarem stanika E ktora nosi s/xs. Albo bluzki kończą ci sie nad pępkiem albo to jakies ciążowe. Wogole Malo ktora kobieta-ja takiej nie widziałam ma przy xs lubs rozmiar stanika E. Raczej maja malutkie cycki. Jak ma E to raczej nosi m/l zwzgl na biust no i takie kobiety nie waza 48kg tylko minimum 10 więcej . No chyba ze sztuczne. Popatrzciw na modelki. Nie sadze ze dzoana kupa nosi rozmiar s.

Gość gość
Niekoniecznie ktoś w rozmiarze s jest płaski. Mam w rodzinie osobę, która jest niska, drobna i szczupła, ale biust ma spory.

Gość gość
E to miska a obwód jaki?

Gość gość
juz pisze. mam rozmiar biustu E a obwod 70. Przykro mi ze niektore osoby mnie nazywaja klamczucha, ale naprawde, kazda bluzka i kazda sukienka jaka kupowalam to bylo S i tak jest od lat. Widac zal wam d....pe sciska bo nie wierzycie ze majac rozmiar S mozna miec tez kobiece ksztalty. Gdzie wyscie sie uchowaly ze takich podstaw nie wiecie to ja nie wiem..

Gość gość
Ja mam 65B/60C, mam dużą niedowagę (32-34rozm) i uważam, że jak na % tkanki tłuszczowej w organizmie to mam szczęście, że taki biust sie utrzymuje. By mieć 65E to powinnam mieć 90 w biuście, (czyli 10cm więcej niż mam). Jakbym przytyła 10kg i miała 36rozm może i bym do 65D doszła (ewentualnie wszystko by mi poszło w dupę :D ) Ale nie wiem po co ta dyskusja o rozmiarze biustu przy S? Udowadnianie kobietom, ze są płaskie? Prosze bardzo, można, ale po co?

Gość gość
14:57 oczywiscie ze Krupa ma rozmiar S. wszystkie te gwiazdy a nawet Doda z wielkim cycem ma rozmiar ciuchow S. chyba ze niektore bluzki ma M ze wzgledu na biust ja wiem ze trudno niekotrym uwierzyc ale coz...zazdrosc, zazdrosc ;) autorka moze mowic prawde. wiem bo sama nosze romiar S/M i mam duzy biust

Gość gość
15:07 zgadzam sie ze zal im d..pe sciska. dziwne to ze tyle lat zyjecie na tym pieknym swiecie i nie wiedzialyscie o tym ze kobieta w ciuchach rozmiar S moze miec biust D a nawet E... zyjcie dalej w nieswiadomosci p.s. mniej wiesz, spokojniej spisz, a na pewno mniej zazdrosnie :D

Gość gość
to ja, gość z 15:07 (nie autorka) Też mam kilka ubrań w małym rozmiarze co mi na biuście zapięcie się tak brzydko rozwiera. Pewnie też kłamię? :D Po prostu rzeczy dopasowane do talii (55cm w moim przypadku) nawet przy małym biuście 80/65 już się będą opinały.

Gość gość
wg tabelek to 70E to jakoś ok. 90cm w biuście więc spokojnie się zmieści w rozm. S.

Gość gość
15:12 nie tlumacz im bo i tak nie uwierza :D

Gość gość
Akurat Krupa i Doda to mają sztuczne. Ale wejdźcie sobie na balkonetkę i tam popatrzcie jakie staniki przy jakich wymiarach kto nosi. Raz znalazłam dziewczynę równie drobną co ja (czyli ok XS), a biust miała chyba własnie 65F albo coś. Ogólnie figura bombowa :)

Gość gość
No cóż jak ktoś nosi niedopasowane staniki to dopasowany stanik rozm. 65G albo 70F wydaje mu się ogromniasty.