Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocyyy00

Wymeldowanie 18 lat

Polecane posty

Gość Pomocyyy00

Witam, moja dziewczyna ma 18 lat (rocznikowo 19) i od samego początku mieszkała u dziadków i została u nich zameldowana. Od dawnego czasu jej babcia ciągle się zemną i nią kłóciła praktycznie o bzdury. Babka była podburzana przez 13 letniego braciszka mojej dziewczyny. Kiedyś było wszystko ok babka mnie lubiła... do czasu jak dziewczyny brat nie zaczął gadać bzdur babce o mnie. Dobrze się uczę, mam 19 lat i zarabiam dużo kasy i dziewczyna mieszka od 4 mies u mnie razem z moimi rodzicami. Na początku miało być tak że dziewczyna miała zostać na tydzień po ostrej kłótni z babką ale babka cały czas o coś spinała. Dodam że dziewczyna nie zrobiła dosłownie nic aby była tak traktowana przez nią. Dziś dziewczyna została poinformowana przez braciszka a potem upewniła się u matki, która mieszka na drugim końcu miasta że została wymeldowana. Teraz pytanie czy to jest możliwe? Dziewczyna się uczy w technikum i od urodzenia mieszkała razem z dziadkami. Czy wymeldować można w jeden dzień? Tak po prostu?

Gość gość
Nie, nikogo nie można wymeldowac, jedynie osoba sama może się wymeldowac, rodzinka sciemnia żeby ja na straszyć. Istnieje jedyna możliwość wymeldowania kiedy jest udowodnione ze osoba zameldowana nie mieszka ani nie pojawia się w miejscu meldunku przez dłuższy czas , jest to chyba 3 albo 5 lat, nie wiem dokładnie

Gość Pomocyyy00
jest Pan/Pani tego pewny/a ? Dziewczyna jest załamana :/ Ale po tej odpowiedzi się ucieszyła.

Gość gość
Tak jestem pewna bo ostatnio moi rodzice chcieli sprzedać mieszkanie w którym ja też byłam zameldowana, byłam w tym czasie w pracy w Anglii i musialam przyjechać by się osobiście wymeldowac bo oni nie mogli tego zrobić.

Gość Pomocyyy00
Rodzicie wymeldowali ale tu babcia wymeldowała. Dziewczyna nie mieszkała z matką bo babcia wzięła ją pod opieką bo matka miała kiepskie warunki.

Gość gość
Nawet alkoholika czy osobę znecajaca się nad rodziną bardzo ciężko jest wymeldowac, musi być to wtedy przeprowadzone sądownie i muszą być zebrane dowody że osoba zagraża rodzinie

Gość gość
Nie ważne, osoba która jest zameldowania pod danym adresem może tylko wymeldowac się z niego sama.

Gość Pomocyyy00
Dziękuję za odpowiedzi, mam nadzieję że babka razem z dziadkiem tylko ją straszą.

Gość gość
Bzdury piszecie. W takim wypadku, nie można byłoby wymeldować nikogo, bez jego zgody. Z mieszkania komunalnego, do którego mam mniejsze prawa, niż do własnościowego, wymeldowywałem swoją byłą żonę. Wystarczyła komisja z UM, która stwierdziła, że żona w mieszkaniu nie przebywa i wywiad z sąsiadami, że ten stan utrzymuje się od dłuższego czasu. W tym przypadku właścicielem mieszkania była gmina. W przypadku mieszkania własnościowego jest podobnie.

Gość gość
Można wymeldowac po 3 miesiącach od wyprowadzenia się tej osoby potrzebni są dwóch świadków którzy poświadcza że od 3 miesięcy ta osoba nie przebywa pod tym adresem.

Gość gość
gość dziś Mieszasz temat zagrażania rodzinie z tematem, nieprzebywania w miejscu zamieszkania. Jak nie przebywasz, to nie mieszkasz i wszystko jasne. Trzeba tylko przeprowadzić, odpowiednią procedurę administracyjną. Jak pisze MSWiA: "Zameldowanie służy wyłącznie celom ewidencyjnym i ma na celu potwierdzenie faktu pobytu osoby w miejscu, w którym się zameldowała.".

Gość gość
Oni was oszukują nie maja takiego prawa ani mocy- w tej sytuacji tylko gadają bo licz na wasza głupotę